Κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι: «Όλοι οι εργάτες ήταν ανασφάλιστοι – Δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας»

Ο Γιώργος Σαπουντζάκης δικηγόρος τριών εκ των οκτώ εργατών που δούλευαν στο κτήριο που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι σκοτώνοντας έναν 31χρονο αστυνομικό που εργαζόταν στο σημείο, αποκάλυψε πως «όλοι οι εργάτες ήταν ανασφάλιστοι».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας ούτε κράνη, ούτε κορδέλες υπήρχαν γύρω από το κτήριο ενώ κατεδαφιζόταν».

Ο δικηγόρος τριών εκ των οκτώ εργατών αποκάλυψε επίσης ότι είχε εκδοθεί «οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας. Δηλαδή, για ελαιοχρωματισμούς και πλακάκια ενώ γινόταν κατεδάφιση του κτηρίου».

Ο Γιώργος Σαπουντζάκης περιγράφοντας το πώς συνέβη το εργατικό δυστύχημα επεσήμανε, μεταφέροντας το τι του είπαν οι πελάτες του, ότι «την προηγούμενη μέρα είχαν ρίξει τον πρώτο όροφο και είχαν μείνει μόνο οι τοίχοι. Απέμεναν λίγα πράγματα, μόλις πήγαν να κατεδαφίσουν κάτι από το μπάνιο έγινε το ατύχημα.

Τους ρώτησαν οι αστυνομικοί πώς στηριζόταν το κτήριο γιατί είχαν κατεδαφιστεί και οι κολώνες και απάντησαν ότι είχαν μείνει τα δοκάρια».

Ο δικηγόρος των εργατών ανέφερε ακόμα ότι στους εργάτες δεν είχε επιδειχθεί η οικοδομική άδεια αλλά δεδομένου ότι οι 4 από τους 5 είναι αλλοδαποί ακόμα και να τους είχε επιδειχθεί η άδεια δεν θα μπορούσαν να τη διαβάσουν γιατί δεν γνωρίζουν τη γλώσσα.

Όσον αφορά στους τραυματίες ο Γιώργος Σαπουντζάκης ανέφερε ότι πολύ σοβαρά έχει τραυματιστεί ένας εργάτης και υπάρχουν φόβοι ότι θα μείνει παράλυτος.