Αστυνομικοί βραβεύτηκαν από τον Όμιλο Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής – Δείτε φωτογραφίες 

Με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Ιωάννη Μαθιουδάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή του την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ».

Με την ευκαιρία αυτή βραβεύτηκαν από τον Όμιλο:

α) Ο Ολυμπιονίκης κ. Πύρρος Δήμας για τη συνολική προσφορά του στον αθλητισμό, με την κατάκτηση τριών χρυσών μεταλλίων και ενός χάλκινου μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο άθλημα της άρσης βαρών, προβάλλοντας τη Χώρα μας παγκοσμίως.

β) Η Δημοσιογράφος κ. Μίνα Καραμήτρου για την αντικειμενικότητα και για τη συνολική και διαχρονική προσφορά της ως δημοσιογράφου του Αστυνομικού ρεπορτάζ.

γ) Απονεμήθηκε τιμητική διάκριση και οικονομικό βοήθημα 2.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια πεσόντα στο καθήκον Αστυνομικού, συγκεκριμένα :

1. Υπαρχιφύλακα Λυγγερίδη Γεώργιου,

2. Ειδικού Φρουρού Κουρουνιώτη Χρήστου

3. Αρχιφύλακα Δρακογιώργου Λουκά,

4. Αρχιφύλακα Χατζηαραπίδη Αναστάσιου,

5. Αρχιφύλακα Τζιμούλη Αλέξανδρου

δ) Απονεμήθηκε τιμητική διάκριση και χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ σε ένα σοβαρά τραυματισθέντα Αστυνομικό.

ε) Απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Δ.Α.Α. για την εξαιρετική δραστηριότητα που επέδειξε στο διαρκή αγώνα καταπολέμησης των ναρκωτικών και τις σημαντικές επιτυχίες της, συμβάλλοντας στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες.

Στ) Απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στην Ο.Π.Κ.Ε. Δυτικής Αττικής η οποία πραγματοποιεί επικίνδυνες αποστολές και επιχειρήσεις που αποσκοπούν στην εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων με αξιόλογες επιτυχίες, συμβάλλοντας στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες.

ζ) Απονεμήθηκε τιμητική διάκριση σε δεκαοχτώ (18) Αστυνομικούς οι οποίοι επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, θάρρος και αποφασιστικότητα, στην εκτέλεση του καθήκοντος αντιμετωπίζοντας επικίνδυνους κακοποιούς ή διασώζοντας πολίτες που κινδύνευε η ζωή τους και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του κοινού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

η) Στην εκδήλωση δόθηκε οικονομική ενίσχυση 4.000 ευρώ σε οκτώ ορφανά παιδιά, αστυνομικών οικογενειών.

θ) Επίσης απονεμήθηκαν δεκαεννιά (19) χρηματικά βραβεία συνολικού ποσού 2.850 ευρώ και τιμητικά διπλώματα σε φοιτητές, παιδιά Αστυνομικών, που πέτυχαν σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ως ένδειξη της έμπρακτης συμπαράστασης του Ομίλου, στα μέλη οικογενειών Αστυνομικών της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής όπου και έχει τοπική αρμοδιότητα ο Όμιλος Φίλων Αστυνομίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Λογοθέτης Εμμανουήλ και ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μάλλιος Δημήτριος, ο βουλευτής κ. Λοβέρδος Ιωάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Τομέα Αθηνών κ. Λώλος Βασίλειος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Σκλαβούνος Λάμπρος, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Τζιβελέκας Γρηγόριος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Δ/ντής Δ/νσης Αστυνομίας Δυτ. Αττικής ταξίαρχος κ. Λυκούργος Μπιτσακάκης, ο Δ/ντης Δ/νσης Οικονομικής Αστυνομίας ταξίαρχος κ. Μάγκας Γεώργιος, ο Δ/ντης Υποδ/νσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής Α/Δ κ. Ηλιόπουλος Παναγιώτης, ο Διοικητής ΕΚΑΜ Α/Δ κ. Τζεφεράκος Πέτρος, ο Δ/ντης Υποδ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών Α/Δ κ. Τσαρδάλας Σπυρίδων, ο Υποδ/ντης Δ/νσης Άμεσης Δράσης Αττικής Α/Δ κ. Χατζηαντωνίου Ιωάννης, ο αντγος εν αποστρατεία κ. Νικόλαος Λουλούδας, ο αντγος εν αποστρατεία κ. Τζεφέρης Πέτρος, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ζαρμακούπης Αθανάσιος, ο πρόεδρος του συνδέσμου αποστράτων Δυτ. Αττικής κ. Αντώνιος Μποταϊτης, και πολλοί Διοικητές, Υποδιοικητές, από Α.Τ. , Τ.Α., Τμήματα Τροχαίας και ΔΙ.ΑΣ., αξιωματικοί, αστυνομικοί  και πλήθος κόσμου. Επίσης ο υποψήφιος βουλευτής κ. Χαράλαμπος Καραθάνος, η πρόεδρος της τοπικής ΝΔ Αιγάλεω κ. Δέσποινα Προκοπίου, η Αναπληρώτρια διοικήτρια του Γεν. Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής κ. Δήμητρα Κορμπά, και ο αντιπρόεδρος ποντίων κ. Φάνης Κοντοχρήστος.

Ο Όμιλος εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κυρία Εύη Φραγκάκη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ