Άγιοι Ανάργυροι: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 28χρονης – «Πήγε στο Τμήμα με φωτογραφίες και την επιστολή του 39χρονου»

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του πατέρα της, η 28χρονη ενημέρωσε τον σκοπό πως απειλείται από τον σύντροφό της, έχοντας μάλιστα εκτυπωμένες φωτογραφίες του και επιστολή που της έγραψε στην τσάντα της.

«Φοβούμενη για τη σωματική ακεραιότητά της, είχε τις φωτογραφίες στην τσάντα της για να της παραδώσει στην αστυνομία για να εντοπιστεί ο δολοφόνος όπως εξελίχτηκε η κατάσταση και να προστατευτεί. Δεν υπήρχε άλλος λόγος για να έχει τις φωτογραφίες στην τσάντα της» είπε στο OPEN η Ελένη Μαζαράκη.

Ο πατέρας της Κυριακής, «στην κατάθεση τόνισε αυτό το περιστατικό το οποίο προκύπτει από την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του δολοφόνου αλλά και πολλά άλλα πράγματα που στοιχειοθετούν τις σοβαρές παραλείψεις των αστυνομικών τη στιγμή που προσήλθε η Κυριακή στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων».

«Η Κυριακή προσερχόμενη στο ΑΤ, ο σκοπός γνωρίζει πως υπάρχει απειλή. Οπότε κατεβαίνοντας η Κυριακή, έπρεπε να έχει την προσοχή του», ανέφερε. «Θέλω να επισημάνω πως δεν ήταν μόνο η αξιωματικός υπηρεσίας, βρίσκονταν και άλλες δύο αστυνομικοί, άκουσα την Κυριακή που τους εξέφρασε ότι φοβόταν», σύμφωνα με την δικηγόρο.

Έγγραφες εξηγήσεις από έξι αστυνομικούς

Στο μεταξύ, έγγραφες εξηγήσεις θα δώσουν οι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων σχετικά με το τι έγινε κατά το βράδυ της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε πέντε ημέρες στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ, για τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες τους, που οδήγησαν στη δολοφονία της 28χρονης.

Ειδικότερα, οι έρευνες που τρέχουν, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, είναι δύο: το πειθαρχικό κομμάτι της ΕΔΕ και το ποινικό κομμάτι.

Σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό σκέλος, έχουν κληθεί να δώσουν όλοι οι αστυνομικοί έγγραφες εξηγήσεις, κάτι που σημαίνει ότι όλοι αντιμετωπίζονται από τον Ταξίαρχο ως ύποπτοι και έχουν περιθώριο πέντε ημέρες, βάσει του πειθαρχικού δικαίου, να απαντήσουν εγγράφως για το τι έκαναν και για το τι δεν έκαναν.