Περιστέρι: Ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός περιγράφει τη σύλληψη του 74χρονου παιδόφιλου – «Χάιδευε το στήθος του 16χρονου»

Ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός ο οποίος συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον 74χρονο παιδόφιλο στο Περιστέρι περιγράφει τις ύποπτες κινήσεις του ηλικιωμένου που τον έκαναν να παρέμβει.

Όπως λέει, ο ηλικιωμένος αποπειράθηκε να φιλήσει τον 16χρονο στο πρόσωπο και εκείνος αντιστάθηκε.

«Εγώ είμαι εκτός υπηρεσίας. Υπηρετώ στην Αστυνομική Ακαδημία. Είχα πάει για να αθληθώ στο χώρο του στίβου. Κατά τη διάρκεια που έτρεχα στο στίβο είδα τον κύριο με το ανήλικο παιδί στο παγκάκι. Μετά ξαναπέρασα, πάλι κάτι είδα και δεν μου άρεσε οπότε κοντοστάθηκα σε ένα σημείο και απλά παρατήρησα τις κινήσεις. Δεν μου άρεσε ότι άπλωνε χέρι συνέχεια στο παιδί. Να το χαϊδεύει στο στήθος, στην κοιλιά, στο λαιμό. Κατάλαβα ότι δεν το γνώριζε και αυτό με παραξένεψε ουσιαστικά οπότε έμεινα σε ένα σημείο και τους παρακολουθούσα. Αποπειράθηκε να φιλήσει το παιδί στο πρόσωπο, εκείνο αποτραβήχτηκε. Μετά από λίγο αντιλήφθηκε ο κύριος πως εγώ τους παρακολουθώ και πήγε να φύγει», περιγράφει ο αστυνομικός που έσωσε τον ανήλικο από τις αρρωστημένες ορέξεις του 74χρονου.

Παράλληλα, εξηγεί πως δεν μπορούσε να μείνει άπραγος απέναντι σε ένα παιδί που δεχόταν μια απειλή την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί λόγω της κατάστασής του.

«Του φάνηκε περίεργο που ανακατεύτηκα για όλο αυτό το θέμα οπότε του είπα ποια είναι η ιδιότητά μου, του έδειξα την ταυτότητά μου και του ζήτησα να παραμείνει στο σημείο μέχρι να έρθει περιπολικό και να τον οδηγήσει στο Αστυνομικό Τμήμα. Το ότι είμαι εκτός υπηρεσίας δεν σημαίνει ότι παύω να είμαι αστυνομικός. Αστυνομικός είμαι όλο το 24ωρο. Οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη οποιουδήποτε συναδέλφου πρέπει να πράξουμε αυτά που γνωρίζουμε με βάση τις εντολές που έχουμε πάρει από την Υπηρεσία μας. Δεν μπορούσα να κλείσω τα μάτια μου σε μια τέτοια εικόνα. Και ιδιαίτερα με ένα παιδί το οποίο με τα θέματα που είχε δεν μπορούσε να αντιληφθεί την απειλή που δεχόταν εκείνη τη στιγμή. Μου κίνησε την περιέργεια ότι το παιδί αποτραβήχτηκε σαν να μην ήθελε», επισημαίνει ο νεαρός αστυνομικός.