Λαβράκι από τη Δίωξη Ναρκωτικών: Συνελήφθη 36χρονος που καλλιεργούσε χασισόδεντρα μέσα στο σπίτι του

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς, εντόπισαν το αυτοσχέδιο εργαστήριο που είχε εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού του ένας 36χρονος, για να καλλιεργεί μια φυτεία με συνολικά 35 δενδρύλλια κάνναβης.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, το σπίτι του δράστη εντοπίστηκε σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και κατά την έρευνα που έγινε βρέθηκε ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε για την παράνομη καλλιέργεια με λαμπτήρες, ανεμιστήρες, αφυγραντήρα και άλλα εξαρτήματα.

Στο εργαστήριο καλλιεργούσε 35 δενδρύλλια ύψους 0,50 ως 1,10 μέτρου που ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 174 γραμμαρίων και δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές.

Επιπλέον, στην κατοχή του του δράστη, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, κατασχέθηκαν και μετρητά ύψους 3.500 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση μέρους της παραγωγής του.

Καλλιεργούσε φυτώριο κάνναβης

Δεν πρόλαβαν να… μεγαλώσουν τα χασισόδεντρα που καλλιεργούσε δίπλα στο σπίτι του στη Μεσσήνη ένας 36χρονος Έλληνας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης τις γλάστρες στις οποίες αναπτύσσονταν δέκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως δέκα εκατοστών, τα κατέσχεσαν μαζί με τον εξοπλισμό που είχε αφήσει ο δράστης για το πότισμά τους, τον συνέλαβαν με την κατηγορία της καλλιέργειας ναρκωτικών και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έρευνα για ναρκωτικά στην κατοικία ενός Έλληνα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και του πέρασαν χειροπέδες, το πρωί της Πέμπτης, καθώς βρήκαν δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 182 γραμμαρίων.

Σε βάρος του ενοίκου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται αν σκόπευε να διαθέσει προς πώληση την κάνναβη.