Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στον Άγιο Παντελεήμονα -171 προσαγωγές και 54 συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών (φωτο) 

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε επιχείρηση «σκούπα» στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ειδική επιχειρησιακή δράση, μεσημβρινές ώρες χθες Τρίτη 2 Απριλίου.

Ποιοι συμμετείχαν

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις των ανωτέρω υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

171 προσαγωγές και 54 συλλήψεις αλλοδαπών

Ελέχθησαν -682- άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν -171- αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα και -1- άτομο στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνελήφθησαν -54- αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν -42- τροχονομικές παραβάσεις.

Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.