Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό στον Ηλία Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης

Απορρίφθηκε ομόφωνα η αναγνώριση ελαφρυντικών στον Ηλία Μίχο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό.

Αυτό σημαίνει πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζεται ομόφωνα ούτε στον αποκαλούμενο Μιχάλη, ούτε όμως και στη μητέρα της 12χρονης κατά πλειοψηφία έξι προς ένα.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για τη μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων).

Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για τη μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη.

Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη εκτίσει με την προσωρινή κράτηση.

Στους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του για τις ποινές σε λίγη ώρα.

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Ηλία Μίχο και στη μητέρα της 12χρονης είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας προς δικαστές και ενόρκους στην πρόταση της η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Σημειώνεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αποφάσισε την Παρασκευή ότι ο Ηλίας Μίχος, είναι ένοχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό και τελικά η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα:

Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη

Ένοχος για μαστροπεία

Αθώος για εμπορία ανήλικου

Ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σημειώνεται πως η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπείας.

Η μητέρα κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Μόλις η μητέρα άκουσε την απόφαση ξέσπασε σε κλάματα.