Εφιαλτικές στιγμές για 27χρονη στον Βόλο: Ζήτησε βοήθεια από 68χρονο γιατί χάθηκε και εκείνος πήγε να την βιάσει

Εφιαλτικές στιγμές για 27χρονη στον Βόλο: Ζήτησε βοήθεια από 68χρονο γιατί χάθηκε και εκείνος πήγε να την βιάσει

Ένας 68χρονος από τον Βόλο καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για απόπειρα βιασμού κατά μιας 27χρονης κοπέλας.

Πιο αναλυτικά, με βάση το larissanet.gr το συμβάν έλαβε χώρα στις 18 Δεκεμβρίου του 2021 σε περιοχή του Πηλίου όταν η 27χρονη τότε γυναίκα που διασκέδαζε με την παρέα της σε μαγαζί της περιοχής αποφάσισε κάποια στιγμή να φύγει μόνη της πεζή.

Ωστόσο, φαίνεται να χάθηκε και κάλεσε τρεις γνωστούς της για να τη βοηθήσουν. Όταν κανείς δεν της απάντησε κάλεσε τον κατηγορούμενο ο οποίος δέχτηκε να πάει με το αμάξι του για να τη βοηθήσει.

Όταν έφτασε στο σημείο, ξεκίνησε και ο εφιάλτης της γυναίκας καθώς όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος αρχικά τη χτύπησε και στη συνέχεια προχώρησε στον βιασμό της μέσα στο όχημα του.

Σήμερα στο δικαστήριο ο άντρας αρνήθηκε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, τόνισε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δημιουργεί προβλήματα με τη συμπεριφορά της και πως εκείνο το βράδυ το μόνο που έκανε ήταν να σηκωθεί και να φύγει και να την αφήσει μόνη της χωρίς να την κακοποιήσει καθ’ οποιοδήποτε τρόπο.

Ανάλογη ήταν και η κατάθεση της συντρόφου του η οποία ανέφερε για τον κατηγορούμενο πως ποτέ του δεν θα μπορούσε να προβεί σε τέτοια πράξη και την υπόθεση σκαρφίστηκε η γυναίκα εξαιτίας ενός επεισοδίου που έγινε στην παρέα που διασκέδαζε εκείνο το βράδυ. Να σημειωθεί πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι μεταξύ τους γνωστοί.

Η τελική απόφαση

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας στάθηκε αρχικά στις αντιφατικές καταθέσεις των πρωταγωνιστών τονίζοντας πως δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα από αυτές. Έτσι, όπως τόνισε θα πρέπει να βασιστεί κάποιος στα επίσημα έγγραφα που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι ιατρικές εξετάσεις της γυναίκας μετά το συμβάν.

Σύμφωνα λοιπόν με την εξέταση στο νοσοκομείο του Βόλου μερικές ώρες μετά το συμβάν και την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε τρία 24ωρα αργότερα, δεν προκύπτουν στοιχεία βιασμού παρά μόνο σωματικής βλάβης, όπως το γδάρσιμο στην πλάτη της, στοιχείο που εξηγείται από το γεγονός πως κατηγορούμενος φέρεται να την έσερνε στο έδαφος.

Με αυτά τα στοιχεία λοιπόν η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία του βιασμού και την ενοχή του για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Επεσήμανε παράλληλα την απουσία ηθικής στάσης του κατηγορουμένου δηλαδή το γεγονός πως άφησε μια κοπέλα μόνη της στο σημείο χωρίς να τη βοηθήσει. Στοιχείο όπως τόνισε που το δικαστήριο πρέπει να λάβει υπόψιν του στην επιμέτρηση της ποινής.

Τελικά, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία το δικαστήριο έφτασε σε καταδικαστική κρίση κηρύσσοντας κατά πλειοψηφία ένοχο τον κατηγορούμενο για την απόπειρα του βιασμού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η ποινή που του επιβλήθηκε μετά και την αναγνώριση των ελαφρυντικών είναι δύο έτη και έξι μήνες με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.