Είδηση “βόμβα”: Η ανατίναξη της κάβας είχε στόχο την εκδήλωση παιδιών Αστυνομικών;

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την ισχυρότατη έκρηξη τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κάβα στην οδό Λαγουμιτζή στην Καλλιθέα που προκάλεσε  πολλές ζημιές σε αυτοκίνητα και σε οικίες, λίγα λεπτά μετά τις 3 το πρωί της Δευτέρας

Οι Αρχές συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να ταυτοποιήσουν και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών της βομβιστικής επίθεσης.

Ένα από τα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή καταγράφει τον δρόμο ένα λεπτό πριν την έκρηξη στην κάβα στην Καλλιθέα. Σε αυτό διακρίνεται μια μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες να περνά ακριβώς μπροστά από την επιχείρηση που έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης.

Η κάβα που έβαλαν στο στόχαστρό τους τα ξημερώματα στην οδό Λαγουμιτζή στην περιοχή της Καλλιθέας επικίνδυνοι βομβιστές, είναι δίπλα στο γνωστό νυχτερινό κέντρο Fever

Από την έρευνα των πυροτεχνουργών που πήγαν στο σημείο, προκύπτει ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν πιθανότατα πάνω από δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης, βραδύκαυστο φυτίλι και κοινό πυροκροτητή για τη βόμβα που κατασκεύασαν.

Στο σημείο όπου την άφησαν δημιουργήθηκε κρατήρας 40 επί 40 εκατοστών καταδεικνύοντας πόσο ισχυρός ήταν ο μηχανισμός. Ας έρθουμε στις πληροφορίες που έχουν φτάσει στην διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος της ΕΥΠ από πηγές που θεωρούνται ιδιαιτέρως αξιόπιστες.

Λίγες ώρες πριν την έκρηξη, στο παραπλήσιο μαγαζί FEVER είχε τον αποκριάτικο χορό της για τα παιδιά των αστυνομικών η Ένωση της Αθήνας. Στο ίδιο μαγαζί είχε προγραμματιστεί και ο χορός της Ένωσης αστυνομικών Αθήνας αλλά ακυρώθηκε για λόγους τεχνικούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη ήταν προγραμματισμένη με στόχο το νυχτερινό μαγαζί αλλά ο φύλακας που βρίσκεται σε ειδικό χώρο 24 ώρες το 24ωρο έξω από το κέντρο αποθάρρυνε την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού που ήταν μασούρια δυναμίτιδας μέσα σε κουβά και η μοτοσυκλέτα με τους 2 επιβάτες έστριψε στο πρώτο στενό δεξιά και άφησε λίγα μέτρα μετά το «πακέτο» έξω από την πολυκατοικία που στο ισόγειο της στεγάζεται η κάβα.

Σημειώνεται, ότι την προηγούμενη βραδιά άγνωστος είχε τηλεφωνήσει για τοποθέτηση βόμβας στο κέντρο Alcatraz στην Λεωφόρο Συγγρού που όπως αποδείχθηκε ήταν απλά φάρσα.

Φάρσα ή αποπροσανατολισμός;

Ο άγνωστος πληροφοριοδότης που τηλεφώνησε ανέφερε ότι η ειδοποίηση αυτή ήταν «αποπροσανατολιστική» και είχε σκοπό να μην δοθεί σημασία από τις αρχές σε ενδεχόμενο τηλεφώνημα της επόμενης ημέρας αφού οι δράστες φοβόντουσαν «διαρροή» της ενέργειας τους όπου και πραγματοποιήσαν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η πράξη αυτή αποτελεί εκδίκηση απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ. και την υλοποίηση της μόνιμης στοχοποίησης που βρίσκονται οι αστυνομικοί.

Ετοιμάζεται μεγάλο “χτύπημα” κατά Αστυνομικών ή ευάλωτων στόχων

Τα συνεχόμενα τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας σε δεκάδες σημεία της Αθήνας, οι φάκελοι “βόμβες” και ο “πόλεμος” μεταξύ της “φρέσκιας” τρομοκρατίας, έχει ενεργοποιήσει κόκκινο συναγερμό σε όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική και ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται επί ποδός για να αποτρέψουν το χτύπημα που θα στοιχίσει δεκάδες ζωές.

“Οι τρομοκράτες θέλουν αίμα αστυνομικών”, μας τονίζει έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Θέλουν ένα χτύπημα που θα κάνει “θόρυβο”. Κι όλα αυτά, λίγο πριν ανοίξει η καλοκαιρινή σεζόν για την χώρα μας.

Ένα χτύπημα με πολλούς νεκρούς, θα διασύρει την χώρα μας Παγκοσμίως και θα την κατατάξει ως μη ασφαλή στον χάρτη του Παγκόσμιου τουρισμού.

Από την άλλη, η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, προσπαθεί να έχει παρουσία σε ευάλωτους στόχους και περιοχές με συνεχείς περιπολίες και ελέγχους.