Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου – Στις φλόγες σχολικά λεωφορεία, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (vid)

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στου Ζωγράφου

Στις φλόγες τυλίχθηκαν σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Ταξίλου όταν άγνωστοι δράστες που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό.

Η ώρα ήταν 03:10 όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αυτοκίνητα στο δήμο Ζωγράφου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα όπου κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κατασβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και σε παρακείμενα οχήματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί πέντε σχολικά λεωφορείαέξι ΙΧ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες. Οι αρχές εντόπισαν στο σημείο ίχνη από βενζίνη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό αποκλείστηκε από άνδρες της Ασφάλειας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Ζωγράφου: «Κάηκαν γύρω στα 20 οχήματα»

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως «στις 3 περίπου είδα λάμψη από το παράθυρο και είδα στα οχήματα να έχουν ρίξει εύφλεκτο υλικό και να καίγονται οι μπροστινές ρόδες από τη μεριά του πεζοδρομίου. Αμέσως κατέβηκα κάνω να σώσω τις μηχανές μου. Δεν τα κατάφερα. Μόλις κατέβηκα κάτω, καίγονταν ένα αμάξι, η φωτιά προχώρησε προς την αντίθετη μεριά του δρόμου και για να σώσω και την πολυκατοικία ξαναμπήκα μέσα για να ανεβάσω τις τέντες μου. Έχει γίνει μεγάλη καταστροφή. Έχουν κάνει γύρω στα 20 οχήματα.