Ο Υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής ο νέος διοικητής της IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» – Διοίκησης Κέντρων (ΔΙΚΕ)

Στην Τρίπολη, χθες, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ», πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή διοίκησης της IV Μεραρχίας Πεζικού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» – Διοίκησης Κέντρων (ΔΙΚΕ) από τον Αντιστράτηγο (ΤΘ) Ιωάννη Δημητρέλλο στον νεοπροαχθέντα Υποστράτηγο (ΠΒ) Απόστολο Τσουλουβή, παρουσία του Διοικητή ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγου Δημήτριου Μπολομύτη, του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, του Αντιπεριφερειάρχη Κων/νου Μανδρώνη, του Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη.

Ο Υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1990 από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Παρακολούθησε το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Σχολής Πυροβολικού. Αποφοίτησε από την Σχολή Επιτελών (ΣΧΕΠ), Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ) και Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνή Ασφάλεια του Πανεπιστημίου Plymouth (United Kingdom) και απόφοιτος της 9ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «διά βίου μάθησης» στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε στην 117 ΜΠΠ ως Διοικητής Πυροβολαρχίας και Αξιωματικός Πληροφοριών, στην ΣΣΕ ως Διμοιρίτης, στην 158 Α/Κ ΜΜΠ ως Διοικητής Πυροβολαρχίας και Αξιωματικός Επιχειρήσεων, στην XVI Μ/Κ ΜΠ/ΔΠΒ ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων, σε Μοίρα του ΓΕΕΦ ως Υποδιοικητής, στην 96 ΑΔΤΕ/ΔΜΕΘ ως Αξιωματικός Πληροφοριών – Ασφάλειας και Επιχειρήσεων, στην 117 Α/Κ ΜΜΠ ως Διοικητής, στο 1st German/Netherlands Corps, NATO High Readiness Forces HQ (Münster Γερμανίας) ως Επιτελής Ασκήσεων, στην XVI Μ/Κ ΜΠ ως Διοικητής της Διοίκησης Πυροβολικού, στην ΑΣΔΥΣ ως Διευθυντής ΔΙΠΑ, στο ΓΕΕΘΑ/Α6 ως Τμηματάρχης στη Συνδρομή για Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, στην ΑΣΔΕΝ ως Διοικητής της Διοίκησης Πυροβολικού, στο ΓΕΣ/ΔΙΔΕΚΠ ως Υποδιευθυντής, στην ΑΣΔΥΣ ως Διευθυντής ΔΕΠΥ, στην ΔΥΒ ως Υποδιοικητής, στο Δ΄ΣΣ ως Διοικητής της Διοίκησης Πυροβολικού.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Ομιλεί την Αγγλική (Proficiency), Γερμανική και Ρωσική (επίπεδο εργασίας).

Του ευχόμαστε καλή δύναμη, τύχη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.