Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 52χρονος που κατηγορείται για revenge porn

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 52χρονος από τη Θεσσαλονίκη που καταγγέλθηκε από την πρώην σύντροφό του για revenge porn.

Ο άντρας που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περί αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας και άλλων διατάξεων και για εκδικητική πορνογραφία, αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του στο τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση προσέγγισης της καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του αποδέχθηκε κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν η 39χρονη μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας και κατέθεσε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 52χρονο, την οποία διέκοψε πριν 2 χρόνια περίπου, ωστόσο αυτός την παρενοχλούσε συστηματικά, διαταράσσοντας την ψυχική της ηρεμία, τόσο της ιδίας, όσο και του 11χρονου παιδιού της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 52χρονος στα τέλη Φεβρουαρίου φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου στον εν διαστάσει σύζυγο της γυναίκας, δίχως την συγκατάθεσή της, ενώ άφησε και φάκελο με φωτογραφίες με σχετικό περιεχόμενο έξω από το διαμέρισμά της.

Επιπλέον ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφίες, όπου απεικονίζεται η ίδια με το παιδί της, χωρίς να είναι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και χωρίς την συγκατάθεση της, ενώ δημοσίευσε και δικές τους φωτογραφίες, χωρίς και πάλι να έχει πάρει την συγκατάθεση της.

Ακολούθως, το πρωί της Παρασκευής 1η Μαρτίου, ο κατηγορούμενος αναζητώντας την 39χρονη στο σπίτι της στην Τριανδρία, αντιλήφθηκε ότι αυτή βρισκόταν στο διαμέρισμα γείτονά της, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα φιλοξενείται από τον ίδιο, λόγω φόβου και ανησυχίας της και την απείλησε ξανά για διαρροή φωτογραφιών αλλά και για πρόκληση ζημιάς στο όχημα του γείτονά της.

Τόσο ο πρώην σύζυγος της γυναίκας όσο και ο γείτονάς της επιβεβαίωσαν τα καταγγελλόμενα στην Αστυνομία και αστυνομικοί του τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 52χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 κινητό τηλέφωνο, στο όποιο υπήρχε αποθηκευμένο οπτικό υλικό ακατάλληλου ερωτικού περιεχομένου, απαθανατίζοντας ιδιωτική στιγμή του ιδίου με την 39χρονη.

Κληθείσα η παθούσα ανέφερε πως οι ερωτικές πράξεις, στις οποίες προέβη με τον δράστη πραγματοποιηθήκαν με τη συναίνεσή της, ήταν γνώστης των φωτογραφιών και των βίντεο, ωστόσο δεν είχε δώσει ποτέ συγκατάθεση για την αποστολή τους.

Για την υπόθεση, ενημερώθηκε Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, όπου ο 52χρονος θα οδηγήθηκε βάσει της σχηματισθείσας σε βάρος του δικογραφία.

Επιπλέον, η γυναίκα προσκόμισε και κατασχέθηκε ως πειστήριο, μέσο αποθήκευσης το οποίο περιείχε φωτογραφίες και βίντεο που της απέστειλε ο δράστης.