Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό – Όλοι καλά στην ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Μητσοτάκη

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Μητσοτάκη στην Οδησσό. 

Είμαστε όλοι καλά, λένε μέλη της αποστολής στην Οδησσό.

Επίθεση με drone δέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (6.3.2024) η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρισκόταν 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ουκρανικά ΜΜΕ: Βομβαρδίστηκε η Οδησσός, ενώ ο Ζελένσκι θα συναντούσε τον Μητσοτάκη

Μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού ηγέτη, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες

Βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα την Οδησσό, όπου φέρεται να έφτασε νωρίτερα σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι.

Το ουκρανικό δημοσίευμα Strana αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι μπορεί να βρισκόταν στην Οδησσό όταν σημειώθηκε εκεί η έκρηξη.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, με τη σειρά τους, σημείωσαν ότι στην Οδησσό ο Ζελένσκι επρόκειτο να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε φτάσει στη χώρα.

Το Διαδίκτυο αναφέρει επίσης ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού ηγέτη να σπεύδει προς το λιμάνι. Σύμφωνα με Ουκρανούς δημοσιογράφους, εκεί επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού. Ωστόσο, η επίσκεψη του Ζελένσκι στην Οδησσό δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες στο Διαδίκτυο συζητούν ήδη φήμες ότι ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα μπορούσε να είχε πεθάνει. Υπάρχουν επίσης εκδοχές ότι οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν κάποιου είδους σκηνοθεσία.