Κολωνός: Απολογείται σήμερα ο Ηλίας Μίχος για την οδύσσεια της 12χρονης

Κολωνός: Ξεκίνησε σήμερα η απολογία του Ηλία Μίχου για την εμπλοκή του στην υπόθεση μαστροπείας της άτυχης 12χρονης

Ο 54χρονος απολογείται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος του κοριτσιού, υπό την απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, για εξώθηση της ανήλικης σε πορνεία αλλά και για κατοχή παράνομων όπλων και πυρομαχικών.

Ο Μίχος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα βαρύτατα αδικήματα, καθώς φέρεται να κακοποιούσε και να εξέδιδε την ανήλικη, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στο κατάστημα ψιλικών ειδών που διατηρούσε.

Να υπογραμμισθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο Ηλίας Μίχος δεν έχει παραδεχτεί την καταγγελίες της 12χρονής, και το πρώτο πράγμα που έχε καταθέσει είναι ότι «έχουν ενορχηστρώσει την εμπλοκή μου στην υπόθεση»

Κολωνός: Πασίγνωστος ηθοποιός κατέθεσε υπέρ κατηγορούμενου

 

Πασίγνωστος ηθοποιός κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, που διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κεκλεισμένων των θυρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ρούλας Κουσκουρή στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, πρόκειται για πολύ γνωστό ηθοποιό ο οποίος την πρώτη φορά δεν πήγε να καταθέσει, επικαλούμενος γύρισμα. Τελικά βρέθηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει υπέρ ενός από τους 26 κατηγορούμενους. Ακόμα, έγινε βίαιη προσαγωγή του αδελφού της 12χρονης για να καταθέσει, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε να παρευρεθεί στο δικαστήριο.

Τέλος, κλήθηκε για κατάθεση μάρτυρας «κλειδί», χάρη στον οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και ενημέρωσε τη θεία της ανήλικης. Ο εν λόγω μάρτυρας βρέθηκε στη δίκη, κατόπιν αιτήματος του βασικού κατηγορούμενου, το οποίο και έγινε ομόφωνα δεκτό. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είχε κληθεί ούτε προανακριτικά ούτε ανακριτικά για κατάθεση.

Με το βούλευμα παραπέμπονται τόσο ο θεωρούμενος ως πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης, όσο και η μητέρα του κοριτσιού στο κατηγορητήριο της οποίας έχει προστεθεί άλλη μία κακουργηματική κατηγορία. Οι δύο τους θα δικαστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με τους 24 θεωρούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το βούλευμά τους (2865/2023), αποδίδουν στα δύο κεντρικά πρόσωπα του δράματος που βίωσε η 12χρονη σοβαρότατες κατηγορίες, που για τον 54χρονο αφορούν βιασμό και διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ για τη μητέρα, πλην της διακεκριμένης μαστροπείας, προσθέτουν και την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Οι δικαστές κρίνουν πως η 37χρονη μητέρα της ανήλικης διέθετε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έναντι αμοιβής, ηλεκτρονικό υλικό με την κόρη της γυμνή.