Δικογραφία σε βάρος δυο αστυνομικών για μια… τρολιά

Κινήθηκε άμεσα το Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διακίνηση ψεύτικης διαταγής

Το Policenews.gr είχε στα χέρια του από την πρώτη στιγμή τη συγκεκριμένη διαταγή η οποία φαινόταν από χιλιόμετρα πως ήταν προϊόν photoshop.

Αξιωματικός Υπηρεσίας σε Αστυνομικό Τμήμα των νοτίων Προαστίων θέλοντας να “σκοτώσει” την ώρα του εν ώρα υπηρεσίας, άνοιξε το Policeonline σύστημα και είδε μια εσωτερική διαταγή για λήψη μέτρων λόγω της επικρατούσας κατάστασης στο Ισραήλ.

Ο δαιμόνιος αστυνομικός, με δυο χρόνια προϋπηρεσία ως αξιωματικός (απόφοιτος το 2021) μπήκε στο google και άλλαξε τη διαταγή, γράφοντας:

“Σε συνέχεια ανωτέρων ομοίων και συνέπεια πολλαπλών αναφορών που απεστάλησαν στην υπηρεσία μας, παρακαλούμε όπως οι Ο.Π.Π.Ι. που έχετε διατεθεί σε υπηρεσίες Α.Τ. της επικράτειας να μιλάτε καλύτερα στους ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ.

Κατά την είσοδό τους στο οικείο Α.Τ. οι Ε.Φ. Ο.Π.Π.Ι. υποχρεούνται στην περίπτωση που αντιληφθούν την παρουσία ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ σε απόσταση τουλάχιστον πέντε (5) μέτρων να στέκονται σε στάση προσοχής και ΜΟΝΟ όταν ο ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ αναφέρει την λέξη “ΗΜΙΑΝΑΠΑΥΣΗ” οι Ο.Π.Π.Ι. θα δύνανται να συνεχίσουν την υπηρεσία τους. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι ανωτέρω διαταγές.

Ο αστυνομικός, παραδέχθηκε το λάθος του, αφού πρώτα το έστειλε σε ομαδική του viber του συγκεκριμένου Α.Τ. Από εκεί, άλλοι αστυνομικοί άρχισαν να το μοιράζουν σε διάφορες ομάδες αστυνομικών, με αποτέλεσμα να υπάρξει χθες αναστάτωση τόσο στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Για το συγκεκριμένο γεγονός, συνελήφθη ο συγκεκριμένος αστυνομικός και άλλος ένας ειδικός φρουρός ο οποίος στοχοποιήθηκε από συγκεκριμένο συνδικαλιστή λόγω παλαιότερων υποθέσεων.

Και οι δυο αστυνομικοί, αφού κατέθεσαν, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει επιληφθεί η αρμόδια Εισαγγελέας.

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, για υπόθεση νοθείας και ανάρτησης σε διαδικτυακή ομάδα διαταγής ανώτατου Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η πράξη αυτή υπέπεσε στην αντίληψη του ανωτέρω Αξιωματικού, ο οποίος χθες (27 Φεβρουαρίου 2024) το μεσημέρι προέβη σε σχετική καταγγελία.

Ειδικότερα, ο ένας κατηγορούμενος παραποίησε το περιεχόμενο διαταγής, η οποία είχε εκδοθεί το προηγούμενο βράδυ, διατηρώντας ωστόσο τον τίτλο της υπηρεσίας, τον αριθμό πρωτοκόλλου, την ημερομηνία, τον υπογράφοντα και τον συντάκτη, ενώ ο έτερος κατηγορείται ότι την ανήρτησε στη διαδικτυακή ομάδα.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν αυτοβούλως και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.