Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 80χρονο που σκότωσε την σύζυγό του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο απήγγειλε ο εισαγγελέας στον 80χρονο που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 87χρονη σύζυγό του, στο διαμέρισμα όπου διέμεναν, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης, καθώς μετά την πράξη του φέρεται να κατανάλωσε χάπια. Είχε βρεθεί σε λιπόθυμη κατάσταση δίπλα στη σορό της συζύγου του.

Ο ίδιος, κατά πληροφορίες αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε ανακριτή ώστε να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση.

Μάρτυρες μιλώντας στο ThessToday λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό έκαναν λόγο για ένα ήσυχο ζευγάρι που δεν δημιουργούσε προβλήματα και εντάσεις.

Την μακάβρια ανακάλυψη το μεσημέρι της Πέμπτης έκανε ο ανιψιός του ζευγαριού που τους αναζητούσε και δεν τους έβρισκε. Ο ίδιος για να εισέλθει στο διαμέρισμα έσπασε την πόρτα.

Ιατροδικαστικές πηγές είχαν πει στο ThessToday πως το πτώμα της γυναίκας εκτός από τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, έφερε και τραύμα (εκτιμάται από πιρούνι) στο κρανίο.