Επιστρέφουν στην βάση τους οι αγρότες – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων

Το πρωί της Τετάρτης οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες αποχώρησαν από το Σύνταγμα μετά το διήμερο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι αγρότες έχουν φύγει από το κέντρο της Αθήνας και βρίσκονται αυτή την στιγμή στα διόδια των Αφιδνών, εγκαταλείποντας σιγά-σιγά τον νομό Αττικής, παίρνοντας έτσι τον δρόμο για την επιστροφή στον τόπο τους, ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο με αυτό που έκαναν όταν ήρθαν.

Τα τρακτέρ περνούν τμηματικά τα διόδια, με την αστυνομία να συντονίζει την επιστροφή τους. Παράλληλα, τονίζεται ότι, οι αγρότες θα λάβουν αύριο τις αποφάσεις τους στα μπλόκα, με ποιο τρόπο συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων των αγροτών:

 

«Μετά την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, η κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες έχει αποκατασταθεί.

Κατά τη διάρκεια αυτών η Ελληνική Αστυνομία εφάρμοσε ένα πλέγμα μέτρων τροχαίας, τάξης και ασφάλειας, ώστε να διασφαλισθεί το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Π.Δ. 73/2020 για τη ρύθμιση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων, ήταν η απόλυτη συνεργασία και η ψύχραιμη στάση που επέδειξαν οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις καθώς και η κατανόηση και συνεργασία των πολιτών, οι οποίοι εφάρμοσαν τις συστάσεις μας, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και τάξης.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί διαχειρίστηκαν την κατάσταση ψύχραιμα και με επαγγελματική προσέγγιση, επιδεικνύοντας απόλυτο σεβασμό προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διατήρηση της τάξης και την προστασία των πολιτών.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να εργάζεται καθημερινά προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της εποχής με σκοπό την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πολίτες, για μια κοινωνία σεβασμού, δικαιοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης».