Ξάνθη: Πορεία με τα τρακτέρ έκαναν στο κέντρο της πόλης κτηνοτρόφοι και αγρότες 

Το πρωί της Τρίτης (20/2), οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης, πρακτοποίησαν πορεία με τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές ζέσταναν οχήματά τους σε δύο σημεία, στην ανατολική και δυτική είσοδο της πόλης και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, όπου και τα ακινητοποίησαν.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 30 τρακτέρ, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, το Εργατικό Κέντρο, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο, οι αγρότες θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι όταν και θα αποφασιστεί το εάν θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις ή θα αποσυρθούν τα οχήματα.

Κώστας Δαλάτσης: «Δεν είμαστε τυχαία όλοι έξω στον δρόμο»

 

«Σαφώς και ελπίζουμε να πάρουμε κάτι ακόμα από την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση άλλωστε πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, και είδαμε ότι τελικά αναδιπλώθηκε και υπήρξε μια σημαντική μείωση στο αγροτικό ρεύμα. Υπάρχουν περιθώρια» σημείωσε από την πλευρά του ο Κώστας Δαλάτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ενότητα, τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις δεν έχουν ως στόχο μόνο την ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις αποφάσεις που λαμβάνονται κεντρικά και οι οποίες όπως σημείωσε δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

«Δεν είμαστε τυχαία όλοι έξω στον δρόμο, αλλά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Δεν διεκδικούμε χρήματα για να έχουμε μια άνετη ζωή, αλλά διεκδικήσουμε συνθήκες για να μπορούμε να καλλιεργούμε» πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ενώ προς το παρόν δεν φαίνονται πρόθυμοι οι αγρότες να προβούν στον αποκλεισμό δρόμων.

Δημήτρης Ψεματάς: «Η Κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα»

 

«Πάντα λειτουργούμε με το συντονιστικό όργανο της ΑΜΘ. Αν η Κυβέρνηση δεν δει κάποια από τα προβλήματα που έχουμε θέσει θα ξαναμιλήσουμε και θα δούμε την επόμενη δράση που θα έχουμε.

Νομίζω όμως ότι η κυβέρνηση αν θέλει να έχει κτηνοτρόφους και αγρότες πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα που υπάρχει και να δει τα προβλήματά μας.

Για να μπορέσουμε να υπάρχουμε, να συνεχίσουμε να παράγουμε γάλα, κρέας και σιτηρά, για να μπορεί και ο καταναλωτής να έχει να τρώει ελληνικά προϊόντα» σημείωσε από την πλευράς του ο Δημήτρης Ψεματάς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων τους στις κινητοποιήσεις.

Χαράλαμπος Ευστρατίου: «Είμαστε συμπαραστάτες»

 

«Χαιρετίζουμε αυτό τον συμβολικό και ειρηνικό συλλαλητήριο το οποίο είναι έξω από την ΠΕ Ξάνθης. Ως ΑΔΕΔΥ και ως Δημόσιοι Υπάλληλοι είμαστε συμπαραστάτες στο οτιδήποτε γίνεται από τους αγρότες. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει και με την παρουσία μας στην προηγούμενη κινητοποίηση στην Κομοτηνή.

Η ΑΔΕΔΥ της Ξάνθης στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε οι αγρότες είναι άνθρωποι δικοί μας. είμαστε κατά του κοινωνικού αυτοματισμού και αυτό το αποδεικνύουμε με τη συμπαράστασή μας τη σημερινή και την εδώ παρουσία μας» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Ευστρατίου, πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.