Κορινθία: Προσήχθη ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει στο λαγούμι

Ύστερα από έφοδο της αστυνομίας, προσήχθη ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει στα λαγούμια στην ορεινή Κορινθία.

Η προσαγωγή του πατέρα των «παλαιοχριστιανών» που μένουν σε σπηλιές στην ορεινή Κορινθία κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής με ισχυρή παρουσία αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν βρέθηκαν όλα τα παιδιά στα λαγούμια, με τον 45χρονο πατέρα να δηλώνει πως βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και να ζητά δικηγόρο. Στις σπηλιές εντοπίστηκαν μόνο ο πατέρας και ο 15χρονος γιος.

«Δεν έχει διατελέσει κανένα ποινικό αδίκημα», δηλώνει από την πλευρά του ο δικηγόρος του 45χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου είπε στον ΣΚΑΪ ότι παράλληλα διεξάγεται επιχείρηση και σε περιοχή της Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μετά την εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» από το λαγούμι και την κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε ο εισαγγελέας χθες, νωρίς το πρωί της Κυριακής (18.02.24) ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδεία εισαγγελέα και υπηρεσιών του Δήμου.

Χθες, Σάββατο ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προανάκριση και συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αστυνομικούς, που συνεχίζουν τη δική τους έρευνα, ζητώντας να μάθει πόσα είναι τα παιδιά στο κοινόβιο, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Νωρίτερα το Σάββατο, τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το λαγούμι με εισαγγελική διαταγή, ωστόσο στη συνέχεια αλλά επέστρεψαν σε αυτή, όπως επιβεβαίωσε στον Alpha ο πατέρας της οικογένειας.