Χαροπαλεύει πατέρας δύο παιδιών μετά από σοβαρό ατύχημα στη Δονούσα 

Ο 36χρονος Γιώργος από το Ηράκλειο, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών, νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά, μετά από ατύχημα στη Δονούσα.

Ο 36χρονος βρισκόταν προ ημερών στη Δονούσα μαζί με συναδέλφους του, προκειμένου να τοποθετήσουν πέργκολες στο νησάκι των μικρών Κυκλάδων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών όμως, συνέβη το ατύχημα. Ο 36χρονος έπεσε από ύψος με το κεφάλι και την πλάτη στο έδαφος.

Παρά το σοκ, όλοι όσοι ήταν παρόντες τη στιγμή του ατυχήματος προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας μεγάλος «Γολγοθάς» για τον 36χρονο. Όπως σε όλα τα μικρά νησιά του Αιγαίου, έτσι και στη Δονούσα οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες είναι υποβαθμισμένες με δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.
Στην περίπτωση του 36χρονου Ηρακλειώτη χάθηκαν πολλές και πολύτιμες ώρες μέχρις ότου να υπάρξει συντονισμός των αρμόδιων φορέων και να ληφθούν οι αποφάσεις για τη μεταφορά του σε περιοχή με οργανωμένες δομές υγείας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 36χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στη Νάξο συνοδεία του μοναδικού αγροτικού γιατρού που υπηρετεί στη Δονούσα. Στη συνέχεια χρειάστηκε να επιστρατευθεί εναέριο μέσο και να γίνει διακομιδή με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Το ατύχημα του 36χρονου Γιώργου έχει προκαλέσει σοκ στην Κρήτη, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο πολύ αγαπητό στην τοπική κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη και όλοι θεωρούν ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τρομακτικά εξαιτίας ακριβώς της πολύωρης καθυστέρησης για τη μεταφορά του πρώτα με σκάφος και στη συνέχεια με ελικόπτερο από τη Δονούσα στην Αθήνα.