Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε 23χρονος για τη δολοφονία 89χρονης

Ο 23χρονος κατηγορείται μαζί με τον 27χρονο αδελφό του ότι σκότωσαν 89χρονη, κατά τη διάρκεια ληστείας, στο σπίτι της, στην Κερασιά Θεσσαλονίκης

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 23χρονος που κατηγορείται μαζί με τον 27χρονο αδελφό του, ότι σκότωσαν 89χρονη, όταν πήγαν να τη ληστέψουν, τον Σεπτέμβριο του 2022, στο σπίτι της, στην Κερασιά Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δύο κατηγορούμενων αδελφών είχε εκδοθεί ένταλμα για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθη ο 23χρονος, ενώ ο 27χρονος αναζητείται.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η ηλικιωμένη έφερε τραύματα στο κεφάλι, χωρίς όμως να προσδιορίζεται εάν αυτά προκλήθηκαν από χτυπήματα ή από πτώση στο έδαφος. Πιθανολογείται δε, ότι ο θάνατός της προήλθε από ανακοπή.

Aπολογούμενος, ο 23χρονος αρνήθηκε το νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων, ενώ φέρεται να είπε ότι ο αδελφός του ήταν εκείνος που ακινητοποίησε την παθούσα και της έφραξε το στόμα με τα χέρια. Η λεία τους, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν ένα δαχτυλίδι και μία χρυσή αλυσίδα.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί του νεαρού κατηγορούμενου δεν έπεισαν, ωστόσο, εισαγγελέα και ανακρίτρια, που ομόφωνα τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.