Φωτογραφια – Ντοκουμέντο: Με αυτή την καραμπίνα εκτέλεσε τους 3 και αυτοκτόνησε ο 70χρονος

Φωτογραφία ντοκουμέντο του όπλου με το οποίο σκότωσε τρεις ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει ο 70χρονος στην Γλυφάδα δόθηκε στη δημοσιότητα

Πρόκειται για μία κοντόκανη καραμπίνα με την οποία ο 70χρονος πρώην εργαζόμενος και έμπιστος της οικογένειας Καρνέση, εκτέλεσε την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρίας, τον γαμπρό της κι έναν καπετάνιο.

Μαρτυρίες των εργαζομένων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον δράστη είναι ενδεικτικές για το τι συνέβη μέσα στην ναυτιλιακή εταιρεία.

«Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. Τι πας να κάνεις τον ρώτησα. Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω, μου είπε. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ, συνέχισε νευριασμένος. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους, μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Χαρακτηριστική για τις στιγμές που έζησαν μέσα στο κτίριο είναι ακόμα μία μαρτυρία εργαζόμενης που μάλιστα είχε εγκλωβιστεί μαζί με μία συνάδελφό της σε χώρο της εταιρείας βλέποντας τι συνέβη και ακούγοντας τους πυροβολισμούς:

«Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει ‘Άρη τι κάνεις εκεί;’ Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον ‘Άρη’ με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο που είχαμε μία μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο. Έψαχναν να βρουν τον “Άρη”, δεν τον είχαν βρει και τον αναζητούσαν. Μας ρώτησαν αν είδαμε που είχε πάει, αλλά εμείς δεν ξέραμε».

Οι διάλογοι-σοκ του μακελάρη με τον φύλακα του κτιρίου στη Γλυφάδα

«Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω!», φέρεται να ήταν οι απειλές που εκτόξευσε ο Αιγύπτιος λίγο πριν από το μακελειό. «Φύγε από εδώ. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους», φέρεται να είπε στον φύλακα του κτιρίου της ναυτιλιακής, ο οποίος τον ρώτησε τι έκανε εκεί.

Γλυφάδα: Οι υπάλληλοι κλειδώθηκαν στην τουαλέτα

Ήταν τέτοιος ο πανικός που ακολούθησε και ο τρόμος που έζησαν οι υπάλληλοι, που κάποιοι χρειάστηκε να κλειστούν σε ένα μικρό δωματιάκι για να γλιτώσουν από το δολοφονικό αμόκ του δράστη. «Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει “Άρη, τι κάνεις εκεί;”. Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον “Άρη” με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο όπου είχαμε μια μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα», φέρεται να περιγράφει υπάλληλος της εταιρείας στους αστυνομικούς. Μαζί με μια συνάδελφό της, κάλεσαν τις Αρχές ζητώντας βοήθεια. Λίγο μετά τις 10:30, περίπου 20 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, άνδρες της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ έφτασαν στο σημείο και από το μπαλκόνι γειτονικής πολυκατοικίας είδαν σε ένα παράθυρο τις δύο γυναίκες. «Κάποια στιγμή από το παράθυρο είδαμε αστυνομικούς στο απέναντι κτίριο και τους κάναμε νοήματα ότι κινδυνεύουμε. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο», αναφέρει στην κατάθεσή της η εργαζόμενη, που διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.