Θα είχε σωθεί ο Θοδωρής – Θρήνος για τον θάνατο του ΕΚΑΒίτη που έπεσε με μηχανή σε γκρεμό

Ο ΕΚΑΒίτης έπεσε με τη μηχανή του σε γκρεμό και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κάλεσε την σύζυγό του, ωστόσο δεν μπορούσε να δώσει οδηγίες για το στίγμα του με αποτέλεσμα να περάσουν αρκετές ώρες πριν τελικά εντοπιστεί νεκρός.

Θρήνο έχει προκαλέσει ο θάνατος του 46χρονου Θοδωρή Τσώνη σε τροχαίο στην περιοχή του Προυσού Ευρυτανίας. Ο ΕΚΑΒίτης έπεσε με τη μηχανή του σε γκρεμό και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κάλεσε την σύζυγό του, ωστόσο δεν μπορούσε να δώσει οδηγίες για το στίγμα του με αποτέλεσμα να περάσουν αρκετές ώρες πριν τελικά εντοπιστεί νεκρός.

Έχασαν πολύ χρόνο οι διασώστες

Ο πυρονόμος και επικεφαλής της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ, Νίκος Ανάγνος, που συμμετείχε στην έρευνα εντοπισμού και στη συνέχεια την ανάσυρση του 46χρονου ΕΚΑΒίτη, εξήγησε με ανάρτησή του στο Facebook τι θα μπορούσε να είχε κάνει, δίνοντας έμφαση στη σημασία του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Ο κ. Ανάγνος, που έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές επιχειρήσεις διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ, σημειώνει ότι μία κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 από τον 46χρονο θα μπορούσε να δώσει το ακριβές στίγμα του κινητού του και οι διασώστες θα πήγαιναν από τα πρώτα λεπτά στο σημείο που βρισκόταν, αντί να χάσουν 6,5 κρίσιμες ώρες, ψάχνοντας στα «τυφλά» μέσα στο σκοτάδι.

Αναλυτικά, αναφέρει στην ανάρτησή του:

Με αφορμή ένα συμβάν χθες το βράδυ στην Ευρυτανία με έναν νέο άνθρωπο, θέλω να πω 2-3 πράγματα, που κάποιοι τα αγνοούν, κάποιοι τα αμελούν και κάποιοι απλά αδιαφορούν. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, κινούμενος από Αγρίνιο προς Καρπενήσι, για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και βρέθηκε σε γκρεμό 40-50 μέτρων περίπου. Όντας ζωντανός και παρά την σφοδρότητα της πτώσης, κατάφερε και ενημέρωσε την σύζυγό του τηλεφωνικά ότι είχε ατύχημα. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να δώσει ακριβή στοιχεία για την τοποθεσία της πτώσης και το μόνο στοιχείο που έδωσε ήταν ότι είχε περάσει το “τάδε” σημείο και ότι βρίσκεται τραυματισμένος σε βράχια.

Φτάνοντας οι δυνάμεις μας στην περιοχή, χτενιζαμε μέχρι το ξημέρωμα μια περιοχή μήκους περίπου 20χλμ χωρίς αποτέλεσμα.

Με το φώς της ημέρας τελικά βρέθηκε, δυστυχώς νεκρός και κάναμε την επιχείρηση της ανάσυρσης του.

Μετά την αναφορά μου λοιπόν στο συμβάν, φτάνω στο θέμα που θέλω να δώσετε ΠΡΟΣΟΧΗ