Ζάκυνθος: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου μαθητή από 5 άτομα

Η νεανική παραβατικότητα βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια – Καθημερινά καταγράφονται σοβαρά επεισόδια σε όλη την Επικράτεια

Το μεσημέρι της Πέμπτης 08/02, ομάδα ατόμων που αποτελούνταν από τέσσερις 17χρονους Αλβανούς και έναν 15χρονο από την περιοχή της Ζακύνθου, έστησαν καρτέρι έξω από το 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου σε μαθητή της 3ης Γυμνασίου.

Αφορμή για το περιστατικό, ήταν σύμφωνα με τη μητέρα του 15χρονου μια κατά λάθος κλήση του 15χρονου σε μια πρώην συμμαθήτριά του η οποία έχει σχέση με τον έναν από τους 17χρονους Αλβανούς.

Ο άτυχος μαθητής, βγαίνοντας από το σχολείο για να πάει στο σπίτι του, λίγα μέτρα από το Γυμνάσιο δέχθηκε επίθεση από 5 άτομα, με χτυπήματα στο κεφάλι και όλο του το σώμα.

Η παρέα των εξωσχολικών σταμάτησε μόνο όταν διερχόμενος που έτυχε να γνωρίζει το θύμα, κατάφερε να μπει στη μέση και να τον απεγκλωβίσει από τους αδίστακτους νεαρούς.

Ο 15χρονος από τα χτυπήματα που δέχθηκε στο πρόσωπο, είχε σημάδια στα αυτιά του αλλά και πρήξιμο στη μύτη του. Η μητέρα του υπέβαλλε κατευθείαν μήνυση στο Α.Τ. της περιοχής.

Οι αστυνομικοί μετά από υποδείξεις, κατάφεραν και βρήκαν άμεσα τα πέντε άτομα και τα προσήγαγαν. Κατά την προσαγωγή τους, διαπιστώθηκε πως ο 15χρονος ημεδαπός, έφερε επάνω του 5 γραμ. χασίς.

Ακολούθησαν οι συλλήψεις των γονιών των πέντε ανηλίκων, ενώ η δικάσιμος ορίστηκε για τη Δευτέρα 12/02.

Σύμφωνα με την μητέρα του 15χρονου θύματος, από την παρέα των Αλβανών δραστών, ομοεθνείς τους που δεν συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του, απειλούν πως “θα πεθάνει” λόγω της μήνυσης που υπεβλήθη.