Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του YouTuber που συνελήφθη – Την Παρασκευή η απολογία του

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος 35χρονου you tuber.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης οδηγήθηκε σε ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει ζήτημα εκμετάλλευσης αφού υπήρχε συναίνεση και διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική στέρηση.

«Έδινε σε ανήλικα κορίτσια αλκοόλ και τα πήγαινε στο δωμάτιό του»

Στο μεταξύ οι καταγγλίες σε βάρος του 35χρονου ολοένα και πληθαίνουν.

«Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα (σ.σ. γροθιές) παντού στο σώμα» είπε στον ΑΝΤ1 ο Red Dragon. Σύμφωνα με τον ίδιο «έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο».

«Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Μου έλεγε θα σε κάνω νούμερο ένα, θα σε κάνω διάσημο. Έδινε και κάποια ποσά, αλλά πάρα πολύ μικρά. Από όλα αυτά τα χρήματα που κέρδιζε, εκείνος κρατούσε τα πάντα κι εμάς μας έδινε ελάχιστα», είπε ο δεύτερος άνδρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 35χρονος YouTuber, ο οποίος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό οικονομικό όφελος.