«Ελ. Βενιζέλος»: Αυτός είναι ο «Τάκης ο Αλβανός» που συνελήφθη – Φίλος του Ριζάι

Ο Αλβανός πιστολέρο κατηγορείται για ανθρωποκτονία αλλά και για έκρηξη που είχε γίνει το 2014 σε ένα smart στην Αττική Οδό κοντά στο αεροδρόμιο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 35χρονος συμπατριώτης του

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από χθες το απόγευμα ένας 48χρονος Αλβανός βαρυποινίτης, ο οποίος είναι φίλος του Αλκέτ Ριζάι και κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Ο «Τάκης ο Αλβανός», όπως είναι το παρατσούκλι του, εντοπίστηκε όταν κατέβηκε από την πτήση που έφτασε από το Λονδίνο.

Στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου είχε εκδοθεί σε βάρος του σχετικό έγγραφο απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια του Αεροδρομίου όπου και διαπιστώθηκε πως σε βάρος του πολλές δικογραφίες για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες, συμμορίες, ανθρωποκτονία με πρόθεση, έκρηξη αυτοκίνητο και άλλα.

Ο Αλβανός πιστολέρο κατηγορείται για ανθρωποκτονία αλλά και για έκρηξη που είχε γίνει το 2014 σε ένα smart στην Αττική Οδό κοντά στο αεροδρόμιο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 35χρονος συμπατριώτης του.

Τότε, το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών είχε εντοπίσει υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού κάτω από το κάθισμα του οδηγού με την πυροδότηση να γίνεται λίγο πριν ο 35χρονος φθάσει στο αεροδρόμιο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 48χρονο φίλο του Αλκέτ Ριζάι το απόγευμα της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Ο 48χρονος θεωρείται στενός φίλος του Ριζάι, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ενώ είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για εμπλοκή σε ένοπλη επίθεση που έγινε σε μπαρ της Γλυφάδας. Επίθεση η οποία κατέληξε στη δολοφονία ενός συμπατριώτη του και στον τραυματισμό ακόμη τριών ατόμων.

Τότε ο 48χρονος είχε συλληφθεί έπειτα από τυχαίο έλεγχο που έκαναν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαμίας σε τζιπ όπου επέβαινε ο ίδιος, ένας επιχειρηματίας καθώς και ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι που βρισκόταν εκτός φυλακής με άδεια. Μετά τη σύλληψη του, ο 48χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του 48χρονου

Από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 48χρονος αλλοδαπός, δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνοριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ανακριτικών Αρχών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της έκρηξης.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.