Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Ραγδαίες εξελίξεις – Τον ψάχνουν σε πηγάδια

Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Σε συγκεκριμένες περιοχές και σε πηγάδια έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τον 31χρονο αγνοούμενο

Δεν σταματούν λεπτό οι έρευνες των εθελοντών, φίλων και συγγενών του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, με τις προσπάθειές τους να έχουν επικεντρωθεί σε πηγάδια της περιοχής.

Όπως ανάφερε στο MEGA ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, οι έρευνες όλων είναι πλέον σε πηγάδια, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί έστω και ένα ίχνος για την τύχη του 31χρονου, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 4 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, ο κύριος Μπαλάσκας σημείωσε πως ο 50χρονος κρεοπώλης, ο άνθρωπος που είδε τελευταίος τον Μπάμπη ζωντανό και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο, έχει καταφέρει με την συμπεριφορά του να εκνευρίσει και τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όχι μόνο δεν είναι συνεργάσιμος αλλά ειρωνεύεται και τις Αρχές!

Μεσολόγγι - Υπόθεση Μπάμπη
Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Ραγδαίες εξελίξεις – Τον ψάχνουν σε πηγάδια

Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Περισσότεροι από ένας οι δράστες; Τα νέα στοιχεία που φέρνουν ανατροπή στο θρίλερ

 

Στον Εισαγγελέα θα μεταφερθεί το πρωί της Δευτέρας (22/01) ο 50χρονος κρεοπώλης, ο άνθρωπος που πλέον κατηγορείται ως ο δολοφόνος από δόλο, του Μπάμπη Κούτσικου.

Πλέον όλα κρέμονται όλα από μια… κλωστή καθώς αν ο 50χρονος δεν ομολογήσει ή δεν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η σορός (αν και εφόσον είναι νεκρός) του Μπάμπη Κούτσικου να μη βρεθεί ποτέ!

Το νέο στοιχείο που δίνει νέα διάσταση στην εξαφάνιση του 31χρονου είναι η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας του νεαρού άνδρα, Κώστα Δημόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για περισσότερους από έναν δράστες, μιλώντας στο MEGA

«Έδωσε κάποιες απαντήσεις, τουλάχιστον αστείες. Επικαλείται ένα κενό μνήμης ακατανόητο, επικαλείται πως έκανε χρήση χασίς, κα όλα αυτά δεν μπορεί η κοινή λογική να τα δεχτεί και δεύτερον, ό,τι έχει πει είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια. Καταθέσαμε και μήνυση για ψευδή κατάθεση γιατί δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει. Και ακολούθησε η ποινική δίωξη, η οποία εκκρεμεί για την ανθρωποκτονία», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Ο Μπάμπης είναι ένα παιδί που δούλευε όλα τα χρόνια τη ζωής του στο εξωτερικό από τότε που τελείωσε το σχολείο. Είχε έναν καλό μισθό και ήταν τεχνίτης στα φωτοβολταϊκά. Επομένως, δεν ήταν ένα παιδί που είχε την ανάγκη να κάνει άλλα πράγματα. Ήταν ένα παιδί που είχε βοηθήσει την οικογένειά του και φίλους του. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τα λεφτά που έδωσε αυτή τη στιγμή. Για να το λέει η μητέρα του μάλλον το γνωρίζει.

Είναι ένα αδίκημα που έχει τελεστεί από διάφορους δράστες. Είναι εγκληματική ενέργεια που βασίζεται στη συμμετοχή. Στο παρελθόν, υπήρξαν δύο μεγάλες υποθέσεις, που χωρίς να έχουμε πτώμα, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί και φυλακιστεί. Δεν είναι δεδομένο πως εφόσον δεν υπάρχει πτώμα, δεν θα κατηγορηθούν άνθρωποι. Δεν αρκεί για την οικογένεια να λογοδοτήσουν οι δράστες αλλά να βρεθεί κάτι από αυτόν τον άνθρωπο».

Μεσολόγγι - Υπόθεση Μπάμπη
Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Ραγδαίες εξελίξεις – Τον ψάχνουν σε πηγάδια

Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Τα δάνεια με τόκο και ο χαμένος θησαυρός

 

Παράλληλα, νέες διαστάσεις παίρνει η έρευνα για τον εξαφανισμένο Μπάμπη Κούτσικο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έχουν οι Αρχές αλλά και ισχυρισμούς του 50χρονου κρεοπώλη ο 31χρονος δάνειζε χρήματα αλλά ζητούσε… τόκο!

Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Σε συγκεκριμένες περιοχές και σε πηγάδια έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τον 31χρονο αγνοούμενο. Παράλληλα, νέες διαστάσεις παίρνει η έρευνα για τον εξαφανισμένο Μπάμπη Κούτσικο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έχουν οι Αρχές αλλά και ισχυρισμούς του 50χρονου κρεοπώλη ο 31χρονος δάνειζε χρήματα αλλά ζητούσε… τόκο!

Μπάμπης Κούτσικος, Δολοφονία Μπάμπη Μεσολόγγι, Μεσολόγγι Δολοφονία, Κρεοπώλης Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η στήλη «Απόρρητη Γραμμή» στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι διωκτικές Αρχές είναι απόλυτα πεπεισμένες ότι το πιθανό κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη δεν εξαντλείται μόνο στην εκδοχή ότι ο κρεοπώλης χρωστούσε και δεν είχε επιστρέψει 17.000 ευρώ στον 31χρονο.

Και αυτό γιατί, πέρα της φιλικής σχέσης τους, είναι τεκμηριωμένο ότι οι συναλλαγές τους είχαν και τοκογλυφική διάσταση, και αυτό είναι κάτι που θα διερευνηθεί τη Δευτέρα από τον ανακριτή, όπου θα οδηγηθεί ο 50χρονος.

Είναι βέβαιο πως ο κρεοπώλης θα κληθεί να ομολογήσει όλο το εύρος των συναλλαγών του με τον άτυχο Μπάμπη, αλλά και να απαντήσει αν δανείστηκε μόνο μία φορά χρήματα από τον 31χρονο ή προηγήθηκαν κι άλλα δύο δάνεια, ύψους 5.00 ευρώ περίπου το καθένα, όπως γνωρίζουν οι Αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίιευμα, από τις πρώτες στιγμές έγινε αντιληπτό ότι κάτι βαθύτερο (και ανομολόγητο μέχρι τότε) «έδενε» τον κρεοπώλη και τον Μπάμπη. Αυτό προέκυψε από τον ισχυρισμό του πρώτου ότι «από τις 17.000 ευρώ επέστρεψα στον Μπάμπη 6.000 ευρώ, δίνοντας και 500 ευρώ τόκο».

Με βάση τη δικογραφία οι Αρχές ερευνούν πλέον και το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να είχαν αναπτύξει και κάποια άλλη συνεργασία, πλην της δανειοδότησης, που ξεπερνάει τα όρια του νόμου.

Φυσικά προκαλεί απορία πως διακινήθηκε ένα ποσό 17.000 ευρώ σε μετρητά καθώς δεν έχει φανεί από τους τραπεζικούς λογαριασμούς αμφότερων των πρωταγωνιστών του θρίλερ πως έχει υπάρξει τέτοια συνδιαλλαγή.

Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που «καίει» τον κρεοπώλη λίγα λεπτά μετά την εξαφάνιση

 

Για 16η μέρα αγνοείται ο Μπάμπης Κούτσικος με τις Αρχές να έχουν συλλάβει τον κρεοπώλη, ο οποίος θεωρείται ο δολοφόνος του αγνοούμενου και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η εκπομπή Φως στο Τούνελ το βράδυ της Παρασκευής 19/1 ασχολήθηκε αποκλειστικά με το ζήτημα της εξαφάνισης του 31χρονου και έφερε στο φως αποκαλύψεις που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σε βίντεο που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας ενώ μίνι μάρκετ, φαίνεται ξεκάθαρα ο 50χρονος κρεοπώλης να μπαίνει στο κατάστημα λίγη ώρα μετά αφότου έχουν χαθεί τα ίχνη του Μπάμπη, περίπου 10 παρά και να αγοράζει ένα ρολό χαρτί κουζίνας. Ο κρεοπώλης είναι φανερά ανήσυχος, βιαστικός και κοιτούσε προς το αυτοκίνητό του ενώ στην προσπάθειά του να φύγει γρήγορα πέταξε τα χρήματα στον πάγκο.

«Είμαστε από το ίδιο χωριό. Τον ήξερα. Καλό παιδί ακουγόταν ότι ήταν. Αν έκανε κάτι τέτοιο και τον σκότωσε όπως λένε ας πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο. Και ο αδελφός μου να ήταν, αυτό θα έλεγα. Να τον πάρουνε μακριά και να μην ξαναδεί την Αιτωλοακαρνανία», αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα του πωλητή.

Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Δεν «λυγίζει» ο κρεοπώλης – Απολογείται τη Δευτέρα

 

Σε καμία ερώτηση δεν απάντησε ο κρεοπώλης και αρνήθηκε μέχρι και τα ντοκουμέντα που δείχνουν εκείνον για δολοφόνο, την ώρα που οι συγγενείς θέλουν να μάθουν που είναι η σωρός του παιδιού τους.

«Δεν ομολογεί καθώς είναι «σκληρό καρύδι» και νομίζει ότι όταν δεν υπάρχει πτώμα δεν υπάρχει έγκλημα. Αυτό δεν ισχύει γιατί όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν την ενοχή του. Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει και συνενόχους. Συνενοχή μπορεί να είναι το ότι μπορεί να τον έχει βοηθήσει κάνει το έγκλημα ή να γνωρίζει και να έχει αποκρύψει ότι ο 50χρονος έχει κάνει το έγκλημα. Αυτό ερευνάται μέσα από καταθέσεις. Σε καταθέσεις φίλων του, έχουν εντοπιστεί αντιφάσεις», επεσήμανε ο Σταύρος Μπαλάσκας,

«Δεν γνωρίζει κανείς αν θα βρεθεί το σώμα του Μπάμπη, ο οποίος είναι καταφανώς νεκρός. Το σημείο εκεί είναι χάος, είναι βαλτότοπος που φτάνει μέχρι το Αιτωλικό. Ο 50χρονος ήξερε τα κατατόπια για να μην βρεθεί κάτι εύκολα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι δύο άνδρες φαίνεται να μην είχαν ραντεβού για κυνήγι και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι οι τελευταίες συζητήσεις αφορούσαν το κυνήγι θησαυρού.

Την Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο κρεοπώλης και όλοι περιμένουν με αγωνία αν θα αποκαλύψει που έχει κρύψει τη σωρό του 31χρονου.

Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη προσπάθησε να τον κάνει να μιλήσει

 

Ο συγκρατούμενος του 50χρονου κρεοπώλη προσπαθούσε να αντλήσει πληροφορίες από τον συγκρατούμενό του, ο οποίος φαινόταν έντονα φορτισμένος και ανήσυχος.

«Ξημερώματα Κυριακής ή Σάββατο, πήγα στο μπάνιο και τον άκουσα μέσα στον ύπνο του να λέει: ‘τι έκανες ρε…’. To πρωί τον ρώτησα γιατί είναι εκεί. Μου είπε ότι βρήκαν ένα μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητο και τον πήραν μέσα. Τον πλησίασα και μιλούσαμε. Έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό και δεν πρόκειται να το βρουν».

Μάλιστα ο συγκρατούμενος, του είπε ψέματα πως και ο ίδιος είχε διαπράξει φόνο στο παρελθόν, προκειμένου να καταλάβει τι έχει συμβεί.

«Ήθελα να τον λύσω να μιλήσει, μπας και μου πει τίποτα για το παιδί, γιατί υπάρχει και μια μάνα έξω. Ψυχολογικά δεν ήταν καλά ο άνθρωπος. Μου είχε πει ότι όταν καθαρίσει από την υπόθεση, θα φύγει από το Μεσολόγγι».

Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Ειδικός σκύλος στην αναζήτηση ανθρώπινων υπολειμμάτων στις έρευνες για τον 31χρονο

 

Σε έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, τον μοναδικό στην Ελλάδα, έχουν εναποθέσει οι συγγενείς και οι Αρχές τις ελπίδες τους να βρουν τον αγνοούμενο Μπάμπη Κούτσικο, ο οποίος εδώ και 16 ημέρες δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει προσληφθεί ορκωτός εκπαιδευτής με ειδικό σκύλο ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων, που είναι και ο μοναδικός στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει πως αν υπάρχει κάπου θαμμένη η σορός, ο συγκεκριμένος σκύλος είναι σε θέση να ανιχνεύσει την τοποθεσία.

Παράλληλα, οι επίσημες έρευνες έχουν σταματήσει με τους συγγενείς, φίλους και εθελοντές να «οργώνουν» σπιθαμή προς σπιθαμή τους βάλτους της περιοχής σε μια προσπάθεια εντοπισμού έστω και ενός στοιχείου που θα δείξει τι έχει συμβεί στον 31χρονο.

Μεσολόγγι - Υπόθεση Μπάμπη
Μεσολόγγι – Υπόθεση Μπάμπη: Σε συγκεκριμένες περιοχές και σε πηγάδια έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τον 31χρονο αγνοούμενο