Βαγγέλης Ζαμπούνης: Ποιος εκτέλεσε το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου; Ποιος ήταν ο “Ζαμπον”;

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Ένα από τα πιο σκληρά πρόσωπα της νύχτα ήταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης που έπεσε νεκρός από τα πυρά καλάσνικοφ στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής, στη συμβολή των οδών Φρατζή και Ηλία Ηλιού

Ήταν ο αρχηγός των Δυτικών και των Νοτίων Προαστίων. Έλεγχε επιχειρήσεις, επέβαλλε τον νόμο της νύχτας. Ήταν ο «εκτελεστής» για τους ανθρώπους της νύχτας. Η πλειοψηφία τον έτρεμε κάποιοι ήθελαν να τον βγάζουν από τη μέση και τα κατάφεραν.

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Ποιος εκτέλεσε το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου; Ποιος ήταν ο “Ζαμπον”;

Η εκτελεση του Βαγγέλης Ζαμπούνης είναι ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου στη χώρα μας μετά την εκτέλεση Στεφανάκου. Οι εχθροί του είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν ξανά το 2018 στον Πειραιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πριν ένα χρόνο έστηναν ξανά την εκτέλεση του, λίγο μετά τη δολοφονία του στενού συνεργάτη του «Θείου Τζο». Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα όχημα – οπλοστάσιο στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ στον Νέο Κόσμο.

Προετοίμαζαν το χτύπημα αλλά δεν πρόλαβαν. Τότε είχε πάρει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας. Η εντολή όμως ήταν ξεκάθαρη: «Τον θέλω νεκρό».

Για τη δολοφονία αυτή χρειάστηκαν 4 εκτελεστές ώστε να είναι σίγουρος ο ηθικός αυτουργός ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης θα πέσει νεκρός. 4 ακριβά πληρωμένοι δολοφόνοι γάζωναν για δευτερόλεπτα τον άλλωτε σκληρό της νύχτας το όνομα του οποίου έχει πέσει δεκάδες φορές στο τραπέζι ως ηθικού αυτουργου Εκτελέσεων στη χώρα μας.

Το ξεκαθάρισμα αυτό φέρνει αναταράξεις στη νύχτα, αφήνει «ορφανά» και ισχυροποιεί ομάδες.

Το προφίλ του θύματος

Ο Ζαμπούνης ή “Ζαμπόν” θεωρούταν στη «νύχτα» το αντίπαλο δέος του Στεφανάκου που έχει δολοφονηθεί.

Το όνομα του είχε αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν όταν η ξαδέλφη του γνωστού αρχιμαφιόζου Παναγιώτη Βλαστού, η οποία είχε συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε αποκαλύψει πολλά για τα σχέδια της «Greek Mafia», μεταξύ άλλων και την ανατίναξη του σπιτιού της πρόεδρου  Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση και ξαδέλφη του Βλαστού, που βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2012, κατόπιν εντολής του εξαδέλφου της, ανέλαβε να διακριβώσει τη διεύθυνση κατοικίας της Παρασκευής Καλαϊτζή, στο Χαλάνδρι.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εντόπισε το σπίτι της προέδρου και ενημέρωσε σχετικά τον Παναγιώτη Βλαστό. «Την παρακολούθηση την έκανα μέσα από το αμάξι μου, που το είχα παρκαρισμένο λίγο παραπάνω από το σπίτι της. Έβλεπα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου, φορούσα γυαλιά ηλίου και δεν είχα μεταμφιεστεί», ομολόγησε τότε η «Λίτσα» σε μία από τις καταθέσεις της στην Ασφάλεια.

Η ίδια περιέγραψε τότε, ότι ο Βλαστός της ζήτησε να φωτογραφήσει τη δικαστικό και να δείξει τις φωτογραφίες στον Βαγγέλη Ζαμπούνη, που είχε αναλάβει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου «για να ξέρει ποια είναι, μη φάμε λάθος άνθρωπο», όπως φέρεται να είχε πει, σύμφωνα με την μάρτυρα. Πράγματι, όπως τόνισε τότε στις Αρχές, η μάρτυρας συναντήθηκε με τον Ζαμπούνη στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και μαζί κατευθύνθηκαν στο Χαλάνδρι προκειμένου να του υποδείξει το σπίτι της Καλαϊτζή. Σύμφωνα πάντα με όσα είχε καταθέσει, όταν του είπε πως την πρόεδρο Εφετών την συνοδεύει τουλάχιστον ένας αστυνομικός, ο Ζαμπούνης φέρεται να της απάντησε, πως «τότε θα φύγει και αυτός μαζί».

Το συμβόλαιο θανάτου δεν πρόλαβε να εκτελεστεί από εκείνον όμως, καθώς τον Νοέμβριο του 2012 συνελήφθη για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα κλπ. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο Βλαστός τότε έδωσε εντολή να της τοποθετήσουν βόμβα στο σπίτι της εκείνη την εποχή, άτομα που προέρχονταν από τι αντιεξουσιαστικό χώρο και είχαν επαφές με τον καταδικασθέντα για την πενταπλή δολοφονία στην Αγ. Νάπα της Κύπρου, τον Ιούνιο του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Εκτέλεση Ζαμπούνη: Καρέ καρέ τα 30 δευτερόλεπτα της εν ψυχρώ δολοφονίας – Σκληρό βίντεο