Ελευσίνα: Η Δημοτική Αστυνομία έβαλε τάξη μέσα σε 10 μέρες στην περιοχή – Συγχαρητήρια από τους πολίτες

Από 1/01/2024 η Δημοτική Αστυνομία Ελευσίνας λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση. Ο νέος πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας είναι ο κος Ζυμάλης Ιωάννης.

Σύμφωνα με το νέο νόμο 5003/2022 (με τα επιπλέον καθήκοντα της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας) σχετικά με επιμέρους κλήσεις ΚΟΚ, εγκαταλελειμμένα οχήματα, πολεοδομικές παραβάσεις, ζώα συντροφιάς, παιδότοπους, κάπνισμα, αλκοόλ, επιδόσεις, γνήσια υπογραφής κ.τ.λ.

Όλα τα προαναφερόμενα τηρούνται στο έπακρο από 01/01/2024 με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί ήδη περιπολίες πρωινής και απογευματινής βάρδιας με εμφανή παρουσία σε κεντρικούς οδικούς άξονες και πέριξ, βεβαιώσεις παραβάσεων σχετικά με παράνομη στάθμευση, αυτοψίες σχετικά με κοινόχρηστους χώρους, ρύθμιση κυκλοφορίας και παρουσία στις εορταστικές εκδηλώσεις, συνεχείς ελέγχους σε χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ, έλεγχος σε εγκαταλελειμμένα οχήματα, επιδόσεις εγγράφων, κατ οίκον γνήσια υπογραφής καθώς και άμεση ανταπόκριση σε τηλεφωνικές καταγγελίες δημοτών.

Αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας επιλήφθηκε σε περιστατικό σχετικά με αδέσποτο τετράποδο ( σκύλο), με επιθετική συμπεριφορά σε ανήλικο. Άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών που ενημερώθηκαν από το κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας παρουσία του πολιτικού προϊσταμένου και προσήλθαν άμεσα στο σημείο ( γραμματέας του ΑΤ Ελευσίνας, το κλιμάκιο περισυλλογής αδέσποτων ζώων του Δήμου Ελευσίνας, η αρμόδια Αστικής Πανίδας κα Βέζου Ευαγγελία και ο Αντιδήμαρχος Μαγούλας Ανδρώνης Χαράλαμπος ) καθώς επίσης έγινε σχετική καταγραφή στα αρχεία της Υπηρεσίας.

Επίσης για την ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία έχουν δοθεί ειδικές εντολές και πραγματοποιείται ρύθμιση κυκλοφορίας καθημερινά έξωθεν των σχολείων από το περιπολικό – πλήρωμα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ελευσίνας – Μαγούλας Γεωργόπουλο Γεώργιο, Αντιδήμαρχο Μαγούλας κο Ανδρώνη Χαράλαμπο καθώς και όλους τους εμπλεκομένους και ιδιαιτέρως στην Δημοτική Αστυνομία και το προσωπικό της που με τις ανωτέρω ενέργειες κατάφεραν να κερδίσουν τα ευμενή σχόλια των δημοτών και να δείξουν ένα νέο πρόσωπο της Υπηρεσίας.