Ρέντη: «Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του» – Μαρτυρία σοκ του διμοιρίτη του 31χρονου

Ο διμοιρίτης του 31χρονου τραυματία αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη περιγράφει καρέ καρέ τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος του συναδέλφου του

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Έχουν ήδη περάσει έξι 24ωρα μετά τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου και ο διμοιρίτης της ομάδας των ΜΑΤ του αστυνομικού περιγράφει στον ΣΚΑΪ καρέ καρέ την επίθεση σε βάρος του συναδέλφου του.

Μιλάει για πολεμικό σκηνικό και αναφέρει ότι οι εκρήξεις ήταν συνεχείς ακόμα και την ώρα που προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό.

«Η περιοχή είχε μετατραπεί σε πολεμικό σκηνικό»

«Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του, της ναυτικής φωτοβολίδας, πως τη ζούσε. Ήταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό»

Για τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου ο διμοιρίτης περιγράφει: «Ήρθε πιο ψύχραιμος συνάδελφος αμέσως με το γάντι που είχε το αντίστοιχο, τράβηξε τα ¾ της φωτοβολίδας. Έμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα με το γάντι το δικό μου να το βγάλω, αλλά έβγαζα μόνο αίμα πάνω στην πληγή. Ήταν αδύνατο. Τον βάζουμε λοιπόν κάτω έχοντας τις αισθήσεις του και όση ώρα μιλάμε δεχόμαστε επιθέσεις. Βάλαμε τον συνάδελφο μου ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα για να ενεργούν οι συνάδελφοι μου που έπραξαν το τουρνικέ, το διπλό τουρνικέ, για να είναι υπό κάλυψη».

Όπως λέει είναι η πρώτη φορά που αντίκρισε κάτι τέτοιο, ενώ παρομοίασε τα επεισόδια με πολεμικό σκηνικό. «Όλα αυτά τα άτομα είχαν δει ότι είχαμε σύρει στο οδόστρωμα έναν άνθρωπο. Γιατί η περιοχή είχε μετατραπεί σε Γάζα. Όταν δεχόμαστε τέτοιου είδους επιθέσεις με τέτοια μέσα, το επίπεδο της επίθεσης αλλάζει.»

«Δέχθηκε και δεύτερη επίθεση»

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη επίθεση ο 31 ετών αστυνομικός δέχθηκε και δεύτερη επίθεση με τις μολότοφ να πέφτουν βροχή.

«Αφού είχε δεχθεί την φωτοβολίδα τη ναυτική, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι όπου αυτή μας έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί λοιπόν ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Έχουμε 2 εγκληματικές πράξεις εδώ. Η μία είναι η φωτοβολίδα και η δεύτερη, έχουμε μια εκρηκτική μολότοφ.»

Όπως λέει ο επικεφαλής διμοιρίας ΜΑΤ, οι χούλιγκαν ήταν περισσότεροι από 200. «Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησαν ήταν οι ναυτικές. Εγώ στα χρόνια υπηρεσίας που έχω, τόση ναυτική συσσωρευμένη δεν έχω ξανά δει από το πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν πολλές, ήταν διψήφιος ο αριθμός. Η συγκεκριμένη δεν γκελάρισε. Ήταν ευθεία βολή.»

Για τον 31χρονο οι συνάδελφοί του λένε πως πρόκειται για έναν ευγενικό και αξιοπρεπή νέο και συμπαραστέκονται ελπίζοντας ότι σύντομα θα βγει από το νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.