Θεσσαλονίκη: Σε σοκ οι συγγενείς της 50χρονης που κατασπάραξαν σκυλιά – Πώς έγινε η τραγωδία

Θεσσαλονίκη: Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στον εισαγγελέα με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με τρία σκυλιά να επιτίθενται σε μια 50χρονη μέσα στο σπίτι της, με τη γυναίκα να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής είναι συγκλονισμένοι από τον άδικο χαμό της γυναίκας.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στον εισαγγελέα με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (10/12) όταν η άτυχη γυναίκα έκανε κηπουρικές εργασίες. Τότε, τα σκυλιά διέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, διέσχισαν τουλάχιστον 50 μέτρα, έφτασαν μέχρι την αυλή της 50χρονης και της επιτέθηκαν.

Μάλιστα, υπήρχε κι ένας κηπουρός, που τη βοηθούσε αλλά εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πίσω από τον φράχτη και λόγω προβλημάτων ακοής και ομιλίας δεν αντιλήφθηκε την επίθεση, που δέχτηκε η 50χρονη.

Μέσα στο σπίτι βρισκόταν οι δύο γιοι της 17 και 18 χρονών, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές της, βγήκαν έξω αλλά ήταν αργά. Οι Αρχές και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκαν άμεσα αλλά η 50χρονη είχε ήδη καταλήξει και δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών βρίσκεται στο ΑΤ Ωραιοκάστρου, έχει συλληφθεί και δίνει κατάθεση.

Συγκλονισμένοι συγγενείς και φίλοι

«Τα σκυλιά λένε ότι είναι δεσποζόμενα, άγρια κατά ομολογία εδώ των κατοίκων. Ήταν πάνω σε μία στάνη και τα έφερε αυτός εδώ γιατί το σπίτι είναι μόνο του και έμπαιναν μετανάστες και το έκλεβαν, τα είχαν για να προφυλάσσουν το οικόπεδο και το σπίτι και έτσι ξέφυγαν», δηλώνει για το περιστατικό φίλη της 50χρονης.

Ο πρώην σύζυγός της, από την πλευρά του τόνισε: «Ξέφυγαν σκυλιά από τον γείτονα, τρία τεράστια, άγρια. Κλάδευε μέσα η πρώην σύζυγος, είμαστε χωρισμένοι, έξω ήταν ο κηπουρός κωφάλαλος είναι ο άνθρωπος. Μπήκαν μέσα, τη φάγανε. Ήρθαν τρία ασθενοφόρα, έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν την έσωσαν. Τα σκυλιά είναι από σπίτι. Έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο, δεν είναι η πρώτη φορά».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (10-12-2023) στην περιοχή της Νεοχωρούδας, τρία μεγαλόσωμα σκυλιά, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, εισήλθαν σε αυλή οικίας 50χρονης ημεδαπής και της επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ωραιοκάστρου ο ιδιοκτήτης των σκύλων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε συνδυασμό με παράβαση της Νομοθεσίας περί ζώων θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα»