«Την σκότωσα γιατί την έπιασα με άλλον, ε, τώρα θα πάω φυλακή», είπε ο 71χρονος γυναικοκτόνος της Σαλαμίνας

Σαλαμίνα: Ομολόγησε τη δολοφονία της 43χρονου συντρόφου του ο 71χρονος ο οποίος συνελήφθη στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά

Ο 71χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 43χρονη λόγω ερωτικής αντιζηλίας. «Είχε κάνει σχέση με έναν άλλον. Το έμαθα, τρελάθηκα και αποφάσισα να τη σκοτώσω» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το όπλο του εγκλήματος -μία καραμπίνα- την αγόρασε πριν από μερικές ημέρες μαζί με τις σφαίρες από έναν άγνωστο σε λαϊκή του νησιού.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν «πώς την σκότωσες», με απόλυτα κυνικό τρόπο και χωρίς ίχνος μετάνοιας, φέρεται να τους περιέγραψε τη σκηνή της δολοφονίας.

«Όταν είδα ότι έφυγε το παιδί, πήγα να χτυπήσω την πόρτα του σπιτιού. Η πόρτα ήταν ανοικτή. Μπήκα την σκότωσα και πήγα να φύγω. Όταν έκλεισα την πόρτα όμως, στη συνέχεια έσπασα το τζαμάκι για να δω αν ήταν ζωντανή», είπε στους αστυνομικούς.

Αφού την δολοφόνησε, φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι «γύριζα όλη την ημέρα, πήγα σε μία καφετέρια στο Κερατσίνι. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω με το ίδιο όπλο ή να παραδοθώ, μέχρι που με βρήκατε».

Σαλαμίνα: Τον έπιασε η αστυνομία από το «στίγμα» του κινητού του

Ο δράστης της άγριας γυναικοκτονίας συνελήφθη στο αυτοκίνητο της γυναίκας, έχοντας στην κατοχή του την καραμπίνα που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη 43χρονη. O 71χρονος δεν είχε δηλωμένη την καραμπίνα, ενώ φέρεται να μην είχε άδεια οπλοφορίας. Από το κινητό του και μέσω της επικοινωνίας που υπήρξε με τον πάροχο που είχε τη σύνδεσή του, οι Αρχές κατάφεραν να βρουν το στίγμα του και την κεραία που χτυπούσε το τηλέφωνό του.

Σαλαμίνα: «Την σκότωσα γιατί την έπιασα με άλλον, ε, τώρα θα πάω φυλακή», είπε ο 71χρονος στην απολογία του

Στο Κερατσίνι για να βρει κρησφύγετο πήγε ο 71χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα

Η αστυνομία κατάφερε και εντόπισε τον 71χρονο στο ασημί αυτοκίνητο της γυναίκας και, μετά από έφοδο, μπόρεσαν και τον συνέλαβαν στο Κερατσίνι, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Τη ζήλευε, πίστευε ότι είχε σχέσεις και με άλλους

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο 71χρονος ζήλευε το θύμα. Μάλιστα, όπως είχε εκμυστηρευθεί σε οικείο του πρόσωπο πριν από λίγο καιρό, πίστευε ότι η 43χρονη είχε δεσμούς και με άλλους άνδρες κάτι που είπε και στο πλαίσιο της ομολογίας του.

Τί ανέφερε το διαβιβαστικό της αστυνομίας

«Με τον ανωτέρω ήταν σε σχέση τα τελευταία 7 χρόνια. Το ανωτέρω περιστατικό έλαβε χώρα περί ώρα 22:40 την 01/12/2023 σε οικία όπου διέμεναν μαζί και με τον 15χρονο γιο της (από τον προηγούμενο άνδρα της) στην περιοχή Κακή Βίγλα-Σαλαμίνα. Αφού ο δράστης βιαιοπράγησε σε βάρους του 15χρονου και της ίδιας, αφαίρεσε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της παθούσας και διέφυγε».

Κατόπιν του περιστατικού αυτού και την καταγγελία της 43χρονης οι αστυνομικοί εγκατέστησαν στο κινητό της το panic button ωστόσο η γυναίκα δεν πρόλαβε σήμερα το πρωί να το πατήσει.

«Δεν μου είχε δώσει και την καλύτερη εντύπωση o 71χρονος», λέει ο πρώην σύζυγος

Σε αυτή τη φράση ο πρώην σύζυγος του θύματος περικλείει τις κάκιστες εντυπώσεις που είχε αποκομίσει για τον 71χρονο σύντροφο και βασικό ύποπτο της δολοφονίας της 43χρονης γυναίκας στη Σαλαμίνα. Αξίζει δε να υπογραμμισθεί ότι ο 71χρονος παραμένει άφαντος με την αστυνομία να προσπαθεί να τον εντοπίσει.

«Ένα παιδάκι έχουμε, ένα παιδάκι στο φάσμα του αυτισμού, δεν μιλάει και τόσο καλά» είπε αρχικά ο πρώην σύζυγος της 43χρονης για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Είχαμε χωρίσει τέσσερα χρόνια τώρα και συζούσε με έναν άνθρωπο, εκεί στο σπίτι της. Εγώ πήγαινα και έπαιρνα το παιδί μου από το σπίτι».

«Τώρα, δύο φορές το πήρα από τη γιαγιά του. Δεν ξέρω αν την είχε απειλήσει, πού να ξέρω; Δεν ξέρω περισσότερα. Αυτό το έμαθα το πρωί και εκεί έχω μείνει. Εγώ το παιδί μου ήθελα να απομακρύνω και τα Σαββατοκύριακα το είχα μόνο εγώ. Από ό,τι ξέρω, ήταν οδηγός σε πούλμαν, βανάκι που έπαιρνε παιδάκια από το σχολείο. Εκεί τον γνώρισε η πρώην γυναίκα μου, γιατί πήγαινε το παιδάκι μας σε ένα σχολείο», τόνισε στη συνέχεια.

Σαλαμίνα: «Την σκότωσα γιατί την έπιασα με άλλον, ε, τώρα θα πάω φυλακή», είπε ο 71χρονος στην απολογία του

Σαλαμίνα: Το panic button και η αλλαγή σπιτιού δεν κατάφεραν να σώσουν το θύμα

Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί πρότειναν στην 43χρονη να εγκαταστήσει την εφαρμογή panic button στο κινητό της και να την ενεργοποιήσει σε περίπτωση που βρεθεί ξανά σε κίνδυνο.

Την ίδια ώρα την παρότρυναν να μην επιστρέψει στο σπίτι όπου διέμενε με τον 71χρονο και να βρει αλλού κατοικία. Η 43χρονη ακολούθησε τις συμβουλές και για αυτό τον λόγο πήγε και έμεινε με τη μητέρα της στο σπίτι της στην περιοχή Αμπελάκια.

Ωστόσο ούτε το panic button, ούτε η αλλαγή σπιτιού στάθηκαν αρκετά. Σύμφωνα με πληροφορίες το κουμπί κινδύνου δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, ενώ -όπως όλα δείχνουν- στις 6 το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου ο δράστης εντόπισε την 43χρονη στο σπίτι στα Αμπελάκια και την τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετική καραμπίνα.

Σαλαμίνα: Ο 71χρονος χτύπησε και το παιδί της

Η 43χρονη στις 2 Δεκεμβρίου είχε καταγγείλει τον 71χρονο άνδρα στις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση. Όπως ανέφερε η ίδια στους αστυνομικούς, το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 22:40, ο άνδρας τη χτύπησε, την απείλησε και την έβρισε στο σπίτι όπου διέμενε με τον 15χρονο γιο της. Αφού ο δράστης βιαιοπράγησε σε βάρους του 15χρονου και της ίδιας, αφαίρεσε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της παθούσας και διέφυγε.

Η 43χρονη αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι της και τις τελευταίες ημέρες ζούσε στην οικία της μητέρας της.

«Η κοπέλα φώναζε, πόναγε, την χτυπούσε» λέει γείτονας – «Γινόταν συνέχεια φασαρία»

Γείτονας μίλησε στην εκπομπή LiveNews στο Mega και χαρακτήρισε τον φερόμενο ως δράστη ως «παράξενο», λέγοντας ότι ο ίδιος τον φοβόταν. Η 43χρονη διατηρούσε σχέση με τον κακοποιητή της εδώ και επτά χρόνια. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν οδηγός σε σχολικό λεωφορείο και η ίδια συνοδός παιδιών με αναπηρία.

Ο γείτονας περιέγραψε και το άγριο επεισόδιο που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα ο δράστης να σπάσει το πόδι της άτυχης γυναίκας. Η ίδια βρήκε το θάρρος και έκανε επίσημη καταγγελία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα την επόμενη ημέρα, εγκατέστησε το «panic button» στο κινητό της μετά από προτροπή των αστυνομικών, ενώ μετακόμισε στο πατρικό της, σε μία προσπάθεια να γλιτώσει από την μανία του 71χρονου.

Σήμερα θα πήγαινε σε ιατροδικαστή η 43χρονη που σκότωσε ο δράστης στη Σαλαμίνα
Η 43χρονη πήγε στο τμήμα για να καταγγείλει πώς ο 71χρονος τη χτυπούσε, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, της είχε σπάσει το πόδι. Οι αστυνομικοί της πρότειναν να χρησιμοποιήσει panic button, ενώ την παρότρυναν να μην γυρίσει το βράδυ στο σπίτι όπου έμενε με τον 71χρονο.

Της έδωσαν φυλλάδιο με τις Δομές και το Συμβουλευτικό κέντρο οπού μπορεί να απευθυνθεί στη Σαλαμίνα, όμως εκείνη πήγε στη μητέρα της. Σήμερα θα είχε πάει στον ιατροδικαστή, αλλά δεν πρόλαβε, καθώς τη σκότωσε ο 71χρονος.

Το μαρτύριο που ζούσε η 43χρονη μητέρα από την Σαλαμίνα αποτυπώνεται στις καταθέσεις που κατά την διάρκεια της χτεσινής ημέρας συνέλεξαν οι αστυνομικοί.

Γείτονες του θύματος ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Πριν λίγες μέρες είχε γίνει ένας μεγάλος καυγάς και ο Π.Χ (όνομα συντρόφου) την είχε χτυπήσει άσχημα.
Φώναζε η Π.Γ (όνομα θύματος) να την βοηθήσει κάποιος και πως ο Π.Χ της είχε πάρει το κινητο και το αυτοκίνητο.»

Άλλη κατάθεση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η Γ. (Όνομα θύματος) πρέπει να είχε χτυπηθεί από τον σύντροφο της γιατί 3-4 μέρες τώρα την βλέπαμε να κουτσαίνει και να χρησιμοποιεί ένα Π».

Ψάχνουν τον Αλβανό που πούλησε την καραμπίνα στον 71χρονο

Όσον αφορά την καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο 71χρονος για να σκοτώσει, όπως και ομολόγησε, τη σύντροφο του και η οποία βρέθηκε μαζί του κατά τη σύλληψη του, στο όχημα της 43χρονης με το οποίο είχε διαφύγει, φέρεται να υποστήριξε το εξής: Ότι κάποιο πρόσωπο του είχε πει για έναν Αλβανό που έβγαινε στην λαϊκή της Σαλαμίνας, ο οποίος θα μπορούσε να του βρει όπλο. Έτσι ήρθε σε επαφή μαζί του και προμηθεύτηκε την καραμπίνα.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε έρευνα όσον αφορά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου προσώπου για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες αγόρασε την καραμπίνα ο 71χρονος, που σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Σοκάρουν τα στοιχεία γυναικοκτονιών στην Ελλάδα για το 2023

Το 2022 συνολικά σε όλη την επικράτεια είχαμε 13 γυναικοκτονίες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας.

Όσον αφορά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2022 είχαμε 11534 περιστατικά και το πρώτο εννιάμηνο του 2023, 8865.