Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 16 ετών και έξι μηνών στον 27χρονο για τον θάνατο της Έμμας

Το δικαστήριο απέρριψε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό για μετατροπή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 28χρονο οδηγό του αυτοκινήτου για τη θανατηφόρα παράσυρση με εγκατάλειψη της 21χρονης Έμμας, τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, για εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και για οδήγηση χωρίς άδεια.

Το δικαστήριο απέρριψε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό για μετατροπή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ενώ αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελικής λειτουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος οδηγός έτρεχε πάνω από το νόμιμο όριο ταχύτητας, αλλιώς -όπως είπε- δεν θα εκσφενδόνιζε την πεζή στο αέρα. «Δεν έτρεχε ούτε με 104 χλμ/ώρα (σ.σ. όπως εκτίμησε ο πραγματογνώμονας) αλλά ούτε με 55 χλμ/ώρα (σ.σ. σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο). Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η ταχύτητα ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες» σημείωσε