Θεσσαλονίκη: Εκβίαζαν εργαζόμενο να υπογράψει την απόλυσή του με ευνοϊκούς όρους

Σε βάρος πέντε ατόμων στη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα

Υπόθεση εκβίασης σε βάρος 54χρονου εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και εν συνεχεία εκτέλεσης σχετικής παραγγελίας των Εισαγγελικών Αρχών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διακρίβωση του αδικήματος της εκβίασης.

Σε βάρος πέντε ατόμων, ηλικίας 45, 31, 53, 47 και 36 ετών σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εκβίασης, συνέργειας σε εκβίαση, παράνομης βίας, συνέργειας σε παράνομη βία από κοινού, ληστείας και εξύβρισης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τον Δεκέμβριο του 2022, ο 54χρονος, ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών καλλωπισμού ενημερώθηκε από την 31χρονη ιδιοκτήτρια για την απόλυσή του, ωστόσο, λόγω διαφωνιών σχετικά με τους οικονομικούς όρους της σύμβασής του, δέχθηκε επίθεση και απειλές από τον 45χρονο σύζυγό της, ενώ στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσε χρηματικό ποσό, κλειδιά οχήματος και διάφορα προσωπικά αντικείμενα που είχε στην κατοχή του.

Ακολούθως, μετέφεραν τον παθόντα στην οικία του, προκειμένου να τους παραδώσει όσα αξίωναν οι δράστες, ενώ, μετά την επιστροφή τους στην εταιρεία, με τη συνδρομή και άλλων συνεργών, τον εξανάγκασαν να υπογράψει την απόλυσή του με ευνοϊκούς προς την εταιρία όρους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.