Πρόσκληση για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό με τη 2023 Δ’/ΕΣΣΟ – Αναλυτικές πληροφορίες

Καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό με την 2023 Δ’/ΕΣΣΟ, κατηγορίες στρατευσίμων

Καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό με τη 2023 Δ’/ ΕΣΣΟ, την 1 και 2 Νοεμβρίου 2023 και την 6η, 7η και 8η Νοεμβρίου 2023, οι παρακάτω κατηγορίες στρατευσίμων:

  • Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2000 έως και 2025 (έτη γέννησης 1979 έως και 2004) από όλους τους νομούς της χώρας, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, ανεξάρτητα εάν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, και των οποίων οι λόγοι της υποχρέωσής για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαΐου 2023 έως και 31 Ιουλίου 2023 και
  • Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της υποπαραγράφου 1α του παρόντος, που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και η ημερομηνία λήξης της αναβολής περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Αυγούστου 2023 έως και 31 Οκτωβρίου 2023.

Οι καλούμενοι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη την 06, 07 & 08 Νοεμβρίου 2023, στο Κέντρο Εκπαίδευσης (ΚΕ) ΠΟΡΟΣ (Πόρος Τροιζηνίας), εκτός αυτών που έτυχαν οποτεδήποτε αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, ή έχει κριθεί κατά το παρελθόν η σωματική τους ικανότητα από υγειονομική επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτοί θα παρουσιάζονται απευθείας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά (Ακτή Μουτσοπούλου 66 – Πειραιάς) αποκλειστικά και μόνο 01 & 02 Νοεμβρίου 2023. Σε περίπτωση αδυναμίας κατάταξης στις ανωτέρω ημερομηνίες, παρουσιάζονται στo ΚΕ ΠΟΡΟΣ, αφού επικοινωνήσουν άμεσα με την αρμόδια στρατολογική υπηρεσία, για λήψη σχετικών οδηγιών.

Οι καλούμενοι στρατεύσιμοι να έχουν μαζί τους κατά την κατάταξή τους:

  • Αποδεικτικά / δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ τους καθώς και το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα καταβάλλεται η μισθοδοσία τους,
  • Αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) αντιγόνου του κορωνοϊού SARS COV 2, το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 48 ώρες πριν από την ημέρα παρουσίασής τους και
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, εφόσον έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή νοσήσει από αυτήν.

Οι καλούμενοι στρατεύσιμοι θα παραλάβουν τα σημειώματα κατάταξής τους ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου http://www.stratologia.gr/ με χρήση κωδικών taxisnet. Οι στρατεύσιμοι που δεν διαθέτουν κωδικούς taxisnet, θα πρέπει να προβούν σε έκδοση τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.aade.gr.

Περισσότερες πληροφορίες οι καλούμενοι μπορούν να ζητήσουν από τις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.stratologia.gr/.