Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε εταιρεία ανακύκλωσης – Ο Αλβανός δράστης έκλεψε αντικείμενα αξίας 70.000 ευρώ

Ληστεία υπό την απειλή όπλου σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε εταιρία ανακύκλωσης στην περιοχή της Σίνδου, έξω από τη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 49χρονος Αλβανός μπήκε στην εταιρεία, έβγαλε πιστόλι σε υπαλλήλους και μαζί με δύο συνεργούς του αφαίρεσαν κουλούρες καλωδίων χαλκού, μία γεννήτρια βενζίνης και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας 70.000 ευρώ περίπου κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.

Ο ένοπλος συνελήφθη έπειτα από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών της ληστείας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθη έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε ληστεία σε εταιρεία ανακύκλωσης στην περιοχή της Σίνδου.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 18-10-2023 δύο αλλοδαποί κατήγγειλαν στην ανωτέρω Υπηρεσία ότι, ενώ βρίσκονταν στην προαναφερόμενη επιχείρηση, εισήλθαν σε αυτήν τρία άτομα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν κουλούρες καλωδίων χαλκού, μία γεννήτρια βενζίνης και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας 70.000 ευρώ περίπου κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.

Έπειτα από αναζητήσεις εντοπίσθηκε και συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (19-10-2023), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 49χρονος, ο οποίος είναι αυτός που έφερε το όπλο, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των συνεργών του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».