Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια μπαίνουν συνεχώς νέα στοιχεία, που οδηγούν -σύμφωνα με πληροφορίες- στην κλήση σε συμπληρωματικές απολογίες των 105 κατηγορουμένων στην υπόθεση
Οι προβολείς της έρευνας «έπεσαν» σε συνομιλία ενός Έλληνα κατηγορουμένου, ο οποίος έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο καθώς βρισκόταν για διακοπές στη Κεφαλονιά.
Ωστόσο, από συνομιλία του συγκεκριμένου κατηγορουμένου φαίνεται πως υπάρχουν πρόσωπα που γνωρίζουν το δράστη της δολοφονίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει κληθεί σε κατάθεση ένα από τα πρόσωπα που αναφέρονται στη συνομιλία.
«Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και τον Μ… Αυτοί που πήγανε τώρα οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το ‘χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ.., ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής δε θα πήγαινα ρε φίλε να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά. Να πιεστούνε οι δυτικοί και όλοι αυτοί εκεί που ήταν ποιοι ήτανε, κατάλαβες να πάει ο δράστης να παραδοθεί και να, να καθαρίσει και τους εκατό» φέρεται να λέει ο Έλληνας κατηγορούμενος που συμπληρώνει στον ίδιο διάλογο:
«Ναι κατάλαβα τι λες κατάλαβα τι λες. Εεεε όχι δύο Κροάτες τον έναν τον Λ… αυτόν είχαν πιάσει με μαχαίρι, τον…και έναν Κροάτη με μαχαίρι. Ναι. Δεν ξέρω τι να πω ο Μ… μου άφησε να εννοηθεί πάντως ότι ο Θ… και αυτοί ξέρουνε. Τι να σου πω».
Το μαχαίρι με το dna
Η έρευνα έχει πάρει νέα τροπή καθώς παραδόθηκε στην ανακρίτρια η 80 σελίδων πραγματογνωμοσύνη από τη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Στην πολυσέλιδη έκθεση αναφέρεται πως υπάρχουν δύο μαχαίρια που εντοπίστηκαν στο σημείο συμπλοκής.
Στο ένα μαχαίρι, που αποδίδεται σε 23χρονο Κροάτη κατηγορούμενο, εντοπίστηκε μείγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη.
Βέβαια, ο 23χρονος στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως το εν λόγω μαχαίρι δεν ήταν δικό του και σύμφωνα με την υπεράσπιση του στο σουγιά δεν εντοπίστηκε ούτε γενετικό υλικό του ούτε αποτυπώματα του.
«Δεν είχα κανένα μαχαίρι, ούτε και είδα κάποιον από εμάς να κρατάει μαχαίρι. Δεν είχα καμία επαφή με κανένα οπαδό της ΑΕΚ. Μετά από λίγο το συμβάν τελείωσε και φύγαμε. Αργότερα μας σταμάτησαν οι αστυνομικοί και παραδόθηκα χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Όταν μας είχαν κάτω οι αστυνομικοί, ένας από αυτούς βρήκε πίσω μου στο οδόστρωμα ένα μαχαίρι το οποίο θεώρησε δικό μου. Εγώ από την πρώτη στιγμή του είπα ότι αυτό δεν είναι δικό μου και δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ» είχε πει στην απολογία του.
Πάντως, γενετικό υλικό Κροατών κατηγορουμένων έχει εντοπιστεί σε διάφορα πειστήρια από το χώρο των επεισοδίων όπως σε γάντια, επικαλαμίδες, καπέλα, προστατευτικά δοντιών, περιλαίμια, κυλίδες σε ξύλινα κοντάρια και στειλιάρια καθώς και στα αυτοκίνητα με τα οποία οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατέφθασαν στη χώρα μας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν ταυτοποιήσει περίπου 40 πρόσωπα από τους 105 προφυλακισθέντες από το βιντεοληπτικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ως συμμετέχοντες στα επεισόδια.