Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Φοβούνται χτύπημα ισλαμιστών από τη Βουλή μέχρι την Ακρόπολη και το Μετρό

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Προληπτικά σχέδια ασφαλείας από τη Βουλή μέχρι το Μουσείο Ακρόπολης και από γνωστά εμπορικά κέντρα μέχρι τους 67 σταθμούς του μετρό και ΗΣΑΠ

Σχέδιο προστασίας 150 σημείων με ιδιαίτερη έμφαση στην Αττική για αποφυγή επιθέσεων από «μοναχικούς λύκους» λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Μέση Ανατολή έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων που συντάχθηκαν τα τελευταία 24ωρα και φέρουν την ένδειξη «Εμπιστευτικό» και «Κατεπείγον».

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Φοβούνται χτύπημα ισλαμιστών από τη Βουλή μέχρι την Ακρόπολη και το Μετρό

Συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα Νέα, ανάμεσα στα σημεία που θεωρούνται στόχοι πιθανής επιδρομής «αφανών» φανατικών ισλαμιστών συγκαταλέγονται η Βουλή, ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, το γειτονικό Μουσείο, αλλά και χώροι πρασίνου και αναψυχής, όπως ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίον του Άρεως και άλλα πολυσύχναστα πάρκα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Γι’ αυτό και στα έγγραφα που εκδόθηκαν το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου ζητείται συνεχής φρούρηση και επιτήρηση τουλάχιστον 15 στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος με συμπληρωματική εντολή στους αστυνομικούς «να πραγματοποιούν αυξημένη και ουσιαστική επιτήρηση των προαναφερόμενων στόχων, καθώς και σχολείων – εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπου φοιτούν υπήκοοι από το συγκεκριμένο χώρο».

Ένας άνδρας συριακής καταγωγής συνελήφθη από την ΟΠΚΕ, καθώς εισήλθε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και καταγγέλθηκε για ύποπτη συμπεριφορά

Αναστάτωση επικράτησε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στον ομώνυμο ναό της περιοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 19:00, ένας άνδρας συριακής καταγωγής, όπως κατήγγειλαν παρευρισκόμενοι, επέδειξε ύποπτη συμπεριφορά, ενώ άρχισε να προσεύχεται με μουσουλμανικό τρόπο μέσα στην εκκλησία.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και κλιμάκιο της ΟΠΚΕ έφτασε στην περιοχή. Πριν του περάσουν χειροπέδες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Ο άνδρας είναι γνωστός στην περιοχή, ενώ και στο παρελθόν έχει επιδείξει «διαταραγμένη» συμπεριφορά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.