Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο θα τιμήσει η Ελληνική Αστυνομία – Υποδοχή Παναγίας Κρεμαστής

Η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στα προπύλαια του ναού

Την ευκαιρία να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας Κρεμαστής η οποία φυλλάσεται στην ομώνυμη ιερά μονή του Πύργου Ηλείας θα έχουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου το προσεχές διάστημα στον ιερό ναό τωνΠαμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους.

Η τελετή υποδοχής της θαυματουργής εικόνας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 17:45 το απόγευμα στα προπύλαια του ναού, με αφορμή την εορτή του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και θα την υποδεχθούν κλήρος και λαός, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο.

Ακολούθως, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ανέων κ. Μακαρίου και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η μεγαλοπρεπής λιτάνευση των ιερών σεβασμάτων πέριξ της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τους ηχούς της μπάντας του Σώματος, ενώ άγημα της Σχολής Αξιωματικών θα αποδώσει τις δέουσες τιμές.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου ανήμερα της εορτής του Μεγαλομάρτυρα στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δοξολογία παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 17.30, θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, η παράκληση προς τον Άγιο Αρτέμιο και ιερά αγρυπνία κατά το βυζαντινό τυπικό από τον πρωτοσύγγελο της μητροπόλεως Νέας Ιωνίας αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου. Kαθόλη τη διάρκεια της παραμονής της ιεράς εικόνας της Παναγίας Κρεμαστής έως τις 23 Οκτωβρίου, θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία, ιερά παράκληση, ενώ ο ιερός ναός θα παραμένει ανοιχτός από 7 το πρωί έως 7 το απόγευμα.

Πηγή: https://orthodoxia.info/