Κηφισιά: Στιγμές τρόμου μέρα μεσημέρι για ηλικιωμένη – Την έδεσαν και άρπαξαν πάνω από 25.000 ευρώ

Κηφισιά: Άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και αφού την ακινητοποίησαν άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας πάνω από 25.000 ευρώ

Δύο θρασύτατοι ληστές μπήκαν στο σπίτι μιας 72χρονης στην περιοχή της Κηφισιάς το μεσημέρι της Πέμπτης (12/10) και άρπαξαν ότι βρήκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δράστες, μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης την ώρα που ήταν και αυτή μέσα σε αυτό, στις 13:30 περίπου το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με την ηλικιωμένη κάποια στιγμή, άκουσε έναν περίεργο θόρυβο μέσα στο σπίτι, σαν κάποιος να ανοίγει μία πόρτα.

Δευτερόλεπτα αργότερα, η γυναίκα αντίκρισε δύο άνδρες που φορούσαν κράνη να βρίσκονται στην κουζίνα του σπιτιού της. Σύμφωνα πάντα με την περιγραφή της καταγγέλλουσας, ο ένας εκ των δύο δραστών, που μιλούσε σπαστά ελληνικά, την απείλησε με όπλο να μη φωνάζει και να τους δώσει ό,τι χρήματα έχει στο σπίτι. Αφού της πέρασαν χειροπέδες, την οδήγησαν στην κρεβατοκάμαρα προκειμένου να τους δώσει όσα χρήματα είχε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του θύματος, όσο εκείνη βρισκόταν δεμένη στην κρεβατοκάμαρα ο άλλος δράστης έκανε φύλλο και φτερό άλλους χώρους του σπιτιού αναζητώντας κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Οι δράστες αφού άρπαξαν 1.200 ευρώ που εντόπισαν σε μετρητά, την οδήγησαν στο μπάνιο του σπιτιού και της έδεσαν το ένα χέρι στην μπαταρία της μπανιέρας, προτού τραπούν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μόλις οι δράστες εξαφανίστηκαν, μια γειτόνισσα άκουσε τις φωνές του θύματος και κάλεσε τις αστυνομικές αρχές. Όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα, εκτός από τα χρήματα οι δράστες κατάφεραν να βρουν και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας που ξεπερνά τα 25.000 ευρώ (αλυσίδες, κολιέ, σκουλαρίκια κ.λπ.).

Από τις Αρχές κατασχέθηκε το ζευγάρι με τις χειροπέδες, ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.