Παιανία: Συνελήφθη αντιδήμαρχος που μοίραζε ψηφοδέλτια και έβριζε αστυνομικούς

Μία σύλληψη έγινε στην Παιανία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 8 Οκτωβρίου έξω από προεκλογικό κέντρο στην Παιανίας όταν μία αντιδήμαρχος βρισκόταν στο προεκλογικό κέντρο της και μοίραζε φυλλάδια κατά τη διάρκεια που διεξάγονταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Στη γυναίκα έκανε παρατήρηση αντίπαλος υποψήφιος τον οποίο η ίδια έβρισε. Τότε ο άνδρας φώναξε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό μαζί με αστυνομικούς οι οποίος προχώρησαν σε προσαγωγή της γυναίκας.

Της έγιναν συστάσεις, την άφησαν ελεύθερη αλλά εκείνη επέστρεψε και συνέχισε να μοιράζει ψηφοδέλτια. Η ίδια διαπληκτίστηκε με άλλον υποψήφιο ο οποίος κάλεσε την αστυνομία. Αφού έσπευσε η αστυνομία για δεύτερη φορά εκείνη άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς.

Η αντιδήμαρχος, συνελήφθη, βρίσκεται κρατούμενη στο Α.Τ. Παιανίας και αύριο θα περάσει αυτόφωρο για συγκεκριμένα αδικήματα.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται οι υποψήφιοι να μοιράζουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια έξω από εκλογικό κέντρο. Παράλληλα, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων όπως:

  • Πραγματοποίηση Ομιλιών
  • Ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων
  • Μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου
  • Προεκλογική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο.