Βγήκαν τα ντεσιμπελόμετρα – Κατασχέσεις, 200αρια και αυτόφωρα απο την Τροχαία

Βγήκαν τα ντεσιμπελόμετρα: Μέσα απο το Policenews είχαμε ενημερώσει πριν καιρό για τις εντολές που δόθηκαν από την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να μπει τέλος στην ηχορύπανση που δημιουργούν ανεγκέφαλοι οδηγοί 

Τα στελέχη της ΟΕΠΤΑ βγαίνουν στους δρόμους και κάνουν «σκούπα» κάθε όχημα που φέρει παράνομη εξάτμιση ή ηχοσύστημα.

Κατασχέσεις και αυτόφωρα για τους παραβάτες

Η εντολή είναι ξεκάθαρη. Καμία ανοχή στους παραβάτες που ενοχλούν με τα οχήματα τους. Άδεια, δίπλωμα πινακιδες και διοικητικό πρόστιμο 200€ στην καλύτερη περίπτωση, κατάσχεση οχήματος και αυτόφωρο σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο απο τα Στελέχη της Τροχαίας.

Βγήκαν τα ντεσιμπελόμετρα – Κατασχέσεις, 200αρια και αυτόφωρα απο την Τροχαία

Σπάνε τα τηλέφωνα κάθε μέρα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης  

Χιλιάδες είναι οι τηλεφωνικές κλήσεις που κάνουν πολίτες καθημερινά στην Άμεση Δράση για ηχορύπανση απο μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα κάθε τύπου.

Συνήθως πρόκειται για νεαρούς οδηγούς που έχουν τοποθετήσει παράνομες εξατμίσεις και ηχοσυστήματα που τινάζουν στον αέρα τους πολίτες σε κάθε πέρασμά τους.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο τη νύχτα, που αποφασίζουν οι ανεγκέφαλοι οδηγοί πειραγμένων οχημάτων να δείξουν πόσο κακής ποιότητας παιδεία έχουν, ξεσηκώνοντας εκατοντάδες οικογένειες στο πόδι.

Η ΕΛ.ΑΣ. το πήρε απόφαση – Δείτε τι κατέγραψε μόνο χθες σε τροχονομικούς ελέγχους σε περιοχές που έχουν αυξημένη παραβατικότητα

Αφαιρέθηκαν 37 άδειες κυκλοφορίας, 27 άδειες οδήγησης και βεβαιώθηκαν 170 τροχονομικές παραβάσεις σε μια μέρα –  Στόχευση στην ηχορύπανση.

Βγήκαν τα ντεσιμπελόμετρα – Κατασχέσεις, 200αρια και αυτόφωρα απο την Τροχαία

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι στην Αττική – Προτεραιότητα η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Συνολικά 170 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, βεβαιώθηκαν μετά από στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένους τροχονομικούς ελέγχους της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του νέου ολιστικού σχεδίου αστυνόμευσης για ενίσχυση της ασφάλειας και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, εντατικοποιούνται συνεχώς οι έλεγχοι. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε Γαλάτσι, Λυκαβηττό, Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Πειραιά, με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας και κράνους, της ηχορύπανσης που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

 • 49 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
 • 14 για έλλειψη καθρεπτών,
 • 13 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
 • 16 για θορύβους,
 • 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 • 10 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
 • 9 για μη τοποθετημένη πινακίδα,
 • 6 για ανασφάλιστα οχήματα,
 • 4 για φιμέ μεμβράνες,
 • 1 για επικίνδυνους ελιγμούς,
 • 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και
 • 35 λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 37 άδειες κυκλοφορίας και 27  άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ ακινητοποιήθηκαν 14 οχήματα και μεταφέρθηκε 1 όχημα.

Οι υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν καθημερινά και με εντατικούς ρυθμούς να πραγματοποιούν ελέγχους, σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα, αναφορικά με την οδική ασφάλεια.