Εξιχνιάστηκε το μακελειό στη Λούτσα: Δύο συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. – Όλο το χρονικό

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του μακελειού στη Λούτσα, αφού οι Αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις (ένας 32χρονος και ένας 28χρονος) και με αυτόν τον τρόπο, έκλεισαν την υπόθεση. Στις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν τόσο η ΕΥΠ, όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο ένας ύποπτος συνελήφθη χθες (03/10) στον Άγιο Δημήτριο και ο άλλος είναι αυτός που είχε ακινητοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι κατηγορούμενοι στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί -κατά περίπτωση- για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Κεντρικό ρόλο είχε ο 32χρονος, ο οποίος σχεδίασε την εκτέλεση της ανθρωποκτονίας. Είχε αναλάβει τη μεταφορά των θυμάτων από τη χώρα προέλευσής τους στη χώρα προορισμού, μέσω της Ελλάδας, προμηθεύοντάς τους, με πλαστά δελτία ταυτότητας καθώς και πλαστές κάρτες επιβίβασης, ενώ παράλληλα, τους οδήγησε σε κατάλυμα στην Αρτέμιδα με τη δικαιολογία να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο.

Περαιτέρω προέκυψε ότι, ο 28χρονος μεταφέρθηκε στον τόπο, όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, από τον 32χρονο, προτού αυτός οδηγήσει εκεί τα έξι θύματα, με την πρόφαση μεταφοράς τους στο αεροδρόμιο.

Τα θύματα δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν στη χώρα μας, ενώ, προέκυψε ότι σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε χώρες στο εξωτερικό. Τα θύματα βρίσκονταν στη χώρα μας για σύντομο χρονικό διάστημα και προορισμός τους ήταν γειτονική χώρα.

Οι ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας των έξι Τούρκων στην Αρτέμιδα από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αρχικά, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, υπογράμμισε: «Σας καλέσαμε σήμερα για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, που οδήγησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία έξι ομοεθνών τους το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2023 στην Αρτέμιδα Αττικής.

Πρόκειται για δύο άντρες, 32 και 28 χρονών αντίστοιχα.

Από την πρώτη στιγμή θέσαμε αυτή την υπόθεση σε απόλυτη προτεραιότητα καθώς ο τρόπος τέλεσης της ανθρωποκτονίας παρέπεμπε σε οργανωμένο έγκλημα. Προς τον σκοπό αυτό ενεργοποιήσαμε άμεσα όλες τις συναρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ιδιαίτερα στα σημεία εξόδου της Χώρας ενώ κατά την προανάκριση αναπτύχθηκε συνεργασία σε πληροφοριακό επίπεδο και με αλλοδαπές Αρχές.

Αποτέλεσμα αυτού και χάρη στην άμεση ανταπόκριση, την παρατηρητικότητα και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ήταν να εντοπιστεί σχεδόν αμέσως μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας ο ένας κατηγορούμενος, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Μάλιστα, έφερε ρούχα και παπούτσια τα οποία, όπως προέκυψε αργότερα, φορούσε κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας.

Για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης συστήσαμε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, αποτελούμενη από έμπειρους και εξειδικευμένους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι προχώρησαν στη μεθοδική συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και την επεξεργασία προανακριτικών και πληροφοριακών δεδομένων.

Παράλληλα, καθοριστική υπήρξε και η συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει, παρέχοντας ασφαλή και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα που βοήθησαν στη συνέχιση των ερευνών και κατ’ επέκταση στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αποτέλεσμα των ενεργειών μας ήταν να χαρτογραφηθούν πλήρως οι κινήσεις των δύο κατηγορούμενων τόσο κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο όσο και για το διάστημα μετά την εγκληματική τους πράξη.

Από την επακόλουθη έρευνα εντοπίστηκε χθες το πρωί και ο δεύτερος κατηγορούμενος στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ενώ στην οικία όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κάνναβης καθώς και τα ρούχα που φορούσε κατά την μετάβασή του στο σημείο διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι τα θύματα δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν στη χώρα μας ενώ προέκυψε ότι σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε χώρες στο εξωτερικό. Τα θύματα βρίσκονταν στη Χώρα μας για σύντομο χρονικό διάστημα και προορισμός τους ήταν γειτονική χώρα.

Οι κατηγορούμενοι στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί –κατά περίπτωση- για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που χειρίστηκαν την υπόθεση για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών, οι οποίες βέβαια συνεχίζονται. Παράλληλα ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στη συνεργασία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οι οποίες συνέδραμαν στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην εξιχνίαση της υπόθεσης μέσω της καθοριστικής συμβολής τους σε πληροφοριακό επίπεδο.

Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού και του αντίκτυπου που θα είχε σε διεθνές επίπεδο, η πολιτική ηγεσία μέσω του Υπουργού μας, μας παρείχε αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη, καθώς η πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη και στοχεύει στην πλήρη και όσο το δυνατόν ταχύτερη διαλεύκανση όλων των εγκλημάτων, πολλώ δε μάλλον των ειδεχθών».

Η εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, επεσήμανε: «Όπως προανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος έξι αλλοδαπών υπηκόων που τελέστηκε απογευματινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου 2023, στην Αρτέμιδα Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί –ομοεθνείς των θυμάτων- ηλικίας 32 και 28 ετών, για τους οποίους στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην τέλεση της ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος εντοπίστηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, λίγες ώρες μετά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας και ενώ προσπαθούσε να διαφύγει σε νησιωτική περιοχή της χώρας. Ωστόσο η παρατηρητικότητα και τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών που υπηρετούν στο Αεροδρόμιο, ματαίωσαν το σχέδιό του. Μάλιστα, κατά τον έλεγχο στο μηχάνημα X–RAY, εντοπίσθηκαν σε αποσκευή που έφερε 4 φυσίγγια και 2 πλαστά δελτία ταυτότητας.

Ο 28χρονος εντοπίστηκε χθες, Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, σε περιοχή της Αττικής ενώ στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε οικία όπου διέμενε βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης.

Κοινό χαρακτηριστικό κατά τον εντοπισμό και των δύο κατηγορούμενων ήταν ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια, τα οποία φορούσαν κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας.

Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, όπως ήδη γνωρίζετε, απογευματινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου 2023 στην περιοχή της Αρτέμιδας, τα έξι θύματα δέχθηκαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς από άγνωστους δράστες με αποτέλεσμα τα θανάσιμο τραυματισμό τους.

Τα 4 θύματα βρέθηκαν εντός οχήματος και τα άλλα 2 στο έδαφος δίπλα από αυτό, ενώ για όλα τα θύματα διαπιστώθηκε ότι δέχθηκαν τουλάχιστον έναν πυροβολισμό στο κεφάλι (χαριστική βολή).

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του εγκλήματος προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, 2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και 5 παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου, ενώ τα θύματα έφεραν στην κατοχή τους πλαστά δελτία ταυτότητας.

Ακολούθησε επισταμένη και συνδυαστική έρευνα, η οποία οδήγησε στη συλλογή σημαντικών πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων διακριβώθηκε ότι τα θύματα σχετίζονταν με εγκληματική οργάνωση που δρούσε στο εξωτερικό, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι τα θύματα είχαν σκοπό να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού.

Από την επακόλουθη έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος –ο οποίος άνηκε επίσης στο περιβάλλον της οργάνωσης- είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και εκτέλεση της ανθρωποκτονίας αφού είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από τη χώρα προέλευσής τους στη χώρα προορισμού, μέσω της Ελλάδας, προμηθεύοντάς τους, με πλαστά δελτία ταυτότητας καθώς και πλαστές κάρτες επιβίβασης, ενώ παράλληλα, τους οδήγησε σε κατάλυμα στην Αρτέμιδα με τη δικαιολογία να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο.

Περαιτέρω προέκυψε ότι, ο 28χρονος μεταφέρθηκε στον τόπο, όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, από τον 32χρονο, προτού αυτός οδηγήσει εκεί τα έξι (6) θύματα, με την πρόφαση μεταφοράς τους στο αεροδρόμιο»

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, τόνισε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην έδρα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αναφερθούμε σε μια πολύ σημαντική επιτυχία του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αρχικά επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίησή μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο κατηγορούμενων, καθώς με την εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνέβαλαν σημαντικά στην ανάδειξη του καθημερινού αγώνα για την καταπολέμηση και εξιχνίαση πάσης φύσεως εγκληματικών ενεργειών οι οποίες διασαλεύουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Ο επαγγελματισμός, η συνέπεια, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των στοιχείων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο οδηγούν τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης, καταφέρνοντας παράλληλα ένα ακόμα πλήγμα κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση για την τέλεση της ανθρωποκτονίας των έξι θυμάτων, κινητοποιήσαμε και συντονίσαμε άμεσα τις αρμόδιες Υπηρεσίες ασφαλείας και των περιφερειακών σημείων, κυρίως στα αεροδρόμια, προκειμένου να αποτρέψουμε πιθανή διαφυγή των δραστών από τη χώρα.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, αυτή η κινητοποίηση απέδωσε καρπούς καθώς εντοπίστηκε άμεσα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ένας από τους δράστες της ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα, όπως έχει αποδειχθεί και κατά το παρελθόν η άρτια οργανωμένη προανακριτή έρευνα και η μετέπειτα επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που εμπλέκεται στην ανθρωποκτονία.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την καταπολέμηση την εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, εντείνοντας τις δράσεις μας και αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητά μας».

Πώς έγινε το μαφιόζικο χτύπημα στη Λούτσα

Το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου, και οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά.

Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης, δίνουν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Αμέσως μετά την εγκληματική ενέργεια, η ΕΛ.ΑΣ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, σημαίνοντας συναγερμό σε λιμάνια και αεροδρόμια για αυξημένους ελέγχους.

Ποιος είναι ο Μπαρίς Μπογιούν

Ο Μπαρίς Μπογιούν είναι ο ηγέτης μιας εκ των μεγαλύτερων (και επικίνδυνων) εγκληματικών οργανώσεων που καταζητείται ως ο κύριος υπεύθυνος για πολλές δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Πληροφορίες για το πόσο χρονών είναι ο Μπαρίς Μπογιούν, από πού είναι και τι κάνει δεν είναι ξεκάθαρες ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες ειδησεογραφικές πηγές από την Τουρκία, υποστηρίζεται ότι ο Μπογιούν ήταν στα 30 του, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ζει μια πολυτελή ζωή με τα έσοδα που κέρδιζε από εγκληματικές πράξεις όπως εμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο όπλων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το όνομα του Μπαρίς Μπογιούν ήρθε στο προσκήνιο επειδή ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονίας του Μαυροβούνιου μαφιόζου Γιόβαν Βούκοτιτς, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένοπλη επίθεση στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

Ο Βούκοτιτς

Επιπλέον, ο Μπογιούν κατηγορείται για τη δολοφονία των Kubilay Berk Küçükaslan και Savaş Şentürk στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Οκτωβρίου 2021. Διαπιστώθηκε ότι ήταν ο υποκινητής του περιστατικού στο οποίο επίσης τραυματίστηκαν 4 άτομα. Στο κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε για την διπλή δολοφονία αποκαλύφθηκε ότι ο Μπαρίς Μπογιούν ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης που ιδρύθηκε για τη διάπραξη εγκλημάτων και ότι τα μέλη της οργάνωσης ήταν συνδεδεμένα μαζί του.

Είναι άγνωστο πού βρίσκεται τώρα ο Μπαρίς Μπογιούν. Τουρκικά μέσα ανέφεραν πως Μπογιούν συνελήφθη στην Ιταλία και ο ίδιος ζήτησε να εκδοθεί στην Τουρκία. Ωστόσο, η ακρίβεια αυτών των πληροφοριών δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Γνωστοί βαρόνοι ναρκωτικών στη Γαλλία οι 6 νεκροί

Η αιματηρή επίθεση σημειώνεται λίγο μετά τις 18:00 χθες το απόγευμα. Οι δράστες φτάνουν με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού και ένα αυτοκίνητο. Μπλοκάρουν σε στενό το όχημα των θυμάτων και ανοίγουν πυρ. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι 6 άντρες που είχαν γαλλικές ταυτότητες και τουρκικά ονόματα βρίσκουν τον θάνατο. Οι 4 μέσα στο ΙΧ και οι δύο που κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες και να βγουν έξω από αυτό.

Εκτός όμως από τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, η εκπομπή Live News επικοινώνησε και με ανεξάρτητους αναλυτές οι οποίοι από την ανάλυση του ηχητικού εκτιμούν ότι είναι ένας και μοναδικός ο εκτελεστής, που χρησιμοποίησε ένα υποπολυβόλο όπως αυτό που βλέπουμε με δυνατότητα τριπλής βολής. Θεωρείται πιθανό να υπήρχε και πιστόλι ως δεύτερο όπλο, όμως ο ήχος στο ντοκουμέντο παραπέμπει τους αναλυτές σε υποπολυβόλο και σε πολύ καλά εκπαιδευμένο χειριστή.

Σε ορισμένα σημεία ακούγονται ριπές 3 βολών, σε άλλα δύο και έπειτα ο εκτελεστής δίνει μια μια τις χαριστικές βολές, όπως εξηγούν στο Live News αναλυτές.

Οι δράστες, ο εκτελεστής και η ομάδα υποστήριξής του, είτε είχαν στήσει ενέδρα και περίμεναν το αυτοκίνητο των θυμάτων, είτε τους ακολούθησαν μετά από παρακολούθηση και εξαπέλυσαν την επίθεση στο στενό που έκριναν ότι εξυπηρετεί το σχέδιό τους. Ένα σημείο που πιθανότατα γνώριζαν πως ήταν «τυφλό» από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εκπομπής, οι 6 έψαχναν τρόπο να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατό, πολύ πιθανά επειδή γνώριζαν ήδη ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος τους.

Ένας από τους άντρες που δολοφονήθηκε είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους 5. Οι αστυνομικοί είναι σε ανοιχτή γραμμή με συναδέλφους τους στη Γαλλία, με την πληροφορία ότι τα θύματα άνηκαν σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών να αξιολογείται πολύ προσεκτικά.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Τα κινητά των θυμάτων γίνονται φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας με στόχο να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για το συμβόλαιο θανάτου και την αιματηρή ενέδρα με τους 6 νεκρούς.

Σύλληψη Τούρκου στο αεροδρόμιο

Ο 32χρονος Τούρκος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το βράδυ της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 20:35, αφού εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου επιβατών στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Τα xray εντόπισαν αντικείμενα που προσομοίαζαν με φυσίγγια όπλου.

Στο αεροδρόμιο έφτασαν αμέσως αστυνομικοί και διαπίστωσαν ότι ο Τούρκος θα ταξίδευε για Μυτιλήνη. Μέσα στις αποσκευές του σε μια χάρτινη σακούλα υπήρχαν τέσσερα φυσίγγια των 9 mm. Eπίσης κατασχέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας Πορτογαλίας.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι και τα φυσίγγια, καθώς τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για το εξαπλό φονικό ήταν των 9 mm.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς θεωρούσαν σχεδόν σίγουρο ότι οι εμπλεκόμενοι στη μαζική εκτέλεση θα έψαχναν τρόπο να φύγουν από τη χώρα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τη διαλεύκανση του πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα εγκλήματος.