Επεισοδιακή σύλληψη με καταδίωξη το πρωί από τη ΔΙ.ΑΣ. Αγίας Βαρβάρας στις εργατικές

Επεισοδιακή σύλληψη με καταδίωξη το πρωί από τη ΔΙ.ΑΣ. Αγίας Βαρβάρας στις εργατικές κατοικίες

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αγιας Βαρβάβαρα (502-1, Γ’ αλλαγή), εντόπισε κλεμμένη μοτοσυκλέτα να κινείται με ένα άτομο επάνω. Ο οδηγός όταν αντιλήφθηκε την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., παράτησε την κλεμμένη μοτοσυκλέτα και άρχισε να τρέχει για να κρυφτεί στις πολυκατοικίες των εργατικών κατοικιών.

Ξεκίνησε πεζή καταδίωξη, ενώ λίγη ώρα αργότερα, Ρομά που κατοικούν στο σημείο τον πέταξαν κυριολεκτικά έξω από την πολυκατοικία, αφού είδαν ότι στο σημείο φτάνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και υπό τον φόβο να τους ψάξουν στις οικίες τους.

Το άτομο συνελήφθη. Πρόκειται για 43χρονο που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές. Διαπιστώθηκε, πως χθες βράδυ είχε 2 κλοπές τσαντών από γυναίκες και μια ακόμα ληστεία στον Κορυδαλλό, τη Νίκαια και το Χαϊδάρι, οδηγώντας πάντα την κλεμμένη μοτοσυκλέτα.

Το άτομο δεσμεύτηκε και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής. Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί άλλες 45 τουλάχιστον περιπτώσεις κλοπών και ληστειών με την ίδια μέθοδο το τελευταίο εξάμηνο στις γύρω περιοχές της Δυτικής Αττικής και τον Πειραιά.

Τον συγκεκριμένο δράστη, αναζητούσαν αστυνομικοί για αρκετό καιρό, ενώ κατά το τελευταίο τρίμηνο τον είχαν καταδιώξει με κλεμμένα αυτοκίνητα. Χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος και αδίστακτος κακοποιός.