Μακελειό στην Αρτέμιδα: Ο 32χρονος έπεισε τους 6 ομοεθνείς του ότι θα τους πάει αεροδρόμιο – Οδηγούσε ο ίδιος

Αρτέμιδα: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του μακελειού στη Λούτσα, με θύματα 6 Τούρκους μαφιόζους, γνωστούς και ως «Ντάλτον».

Τούρκος αστυνομικός που είχε αποταχθεί ο 32χρονος Süleyman Dalgıç που συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αποκάλυψε την ταυτότητα του 32χρονου Τούρκου που συνελήφθη λίγη ώρα μετά το μακελειό στην Αρτέμιδα. Ήταν αστυνομικός που είχε αποταχθεί για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Διαρκείς είναι οι αποκαλύψεις για το μαφιόζικο χτύπημα στη Λούτσα και τη δολοφονία των έξι «Ντάλτονς», συνεργατών του Μπαρίς Μπογιούν. Η εφημερίδα Yeni Safak στην Τουρκία, φέρνει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για τον 32χρονο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο λίγη ώρα μετά το μακελειό στην Αρτέμιδα. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το όνομα του 32χρονου είναι Σουλεϊμάν Νταλγκίς και πρόκειται για αστυνομικό ο οποίος είχε αποταχθεί στην Τουρκία καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Αρτέμιδα: Ο 32χρονος ήταν το «καρφί»

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ο 32χρονος Τούρκος Süleyman Dalgıç που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» και φέρεται πως είναι ο άνθρωπος που «κάρφωσε» τους συμπατριώτες του, βρισκόταν στο κάθισμα του οδηγού του μπλε Focus, το οποίο οδήγησε στο σημείο του μακελειού, στη Λούτσα.

Ο εν λόγω 32χρονος συνελήφθη δύο ώρες μετά την αιματοχυσία στο αεροδρόμιο της Αθήνας και ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά μέσω DNA και αποτυπωμάτων καθώς και από βίντεο καμερών ασφαλείας του σπιτιού που διέμεναν τα θύματα.

Αρτέμιδα: Ο οδηγός της μηχανής ήταν το δεύτερο «καρφί»

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι υπήρχε και δεύτερο «καρφί» που βοηθούσε τους εκτελεστές και τον οποίο γνώριζαν τα θύματα. Εικάζεται πως το δεύτερο άτομο βρισκόταν και εκείνο στο οίκημα που διέμεναν και ότι έφυγαν όλοι μαζί με προορισμό το αεροδρόμιο.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως το δεύτερο άτομο που πρόδωσε τους 6 Τούρκους, ήταν ο οδηγός της μηχανής που προπορευόταν του αυτοκινήτου των θυμάτων και ακολουθούσε το μαύρο τζιπ των εκτελεστών.

Μόλις ο 32χρονος Τούρκος «οδηγός» τους πήγε στο σημείο του αδιέξοδου δρόμου, αστραπιαία βγήκε έξω από το όχημα, και τότε οι εκτελεστές τους «γάζωσαν» με πάνω από 60 σφαίρες. Ενδέχεται ο οδηγός της μηχανής και οι επιβάτες του μαύρου τζιπ, να είχαν στη κατοχή τους κάποια από τα τουλάχιστον 4 όπλα, που πυροβόλησαν τα θύματα.

Ο 32χρονος Τούρκος πρόλαβε να διαγράψει όλα τα αρχεία από το κινητό

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πάντως τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Μετά την σύλληψη του 32χρονου Τούρκου στο αεροδρόμιο, ο οποίος είχε στη κατοχή του 4 φυσίγγια των 9ΜΜ και δύο πλαστές Πορτογαλικές ταυτότητες, οι αστυνομικοί έστειλαν το κινητό του τηλέφωνο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Παρόλο που «ξεκλειδώθηκε» το κινητό, διαπιστώθηκε πως ο 32χρονος είχε διαγράψει με μη ανακτήσιμο τρόπο όλα τα αρχεία! Μέχρι αυτή την ώρα ο συλληφθείς τηρεί σιγή ιχθύος χωρίς να απαντά στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Χρήσιμα όμως θα φανούν τα έξι κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στην κατοχή των θυμάτων, τα οποία «ξεκλειδώθηκαν» και δείχνουν επικοινωνίες των θυμάτων με διάφορους μαφιόζους αλλά και τον 32χρονο Τούρκο που τους πρόδωσε.

Οι κάμερες από το οίκημα των θυμάτων έχουν επίσης καταγράψει σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών, καθώς φαίνονται τα άτομα που προσέγγισαν και μπήκαν εντός του χώρου έως ότου μετέβησαν στο σημείο της αιματηρής ενέδρας.

«Τρέξτε γρήγορα, σας εντόπισαν» – Το μήνυμα που έστειλε στο θάνατο τους Dalton του Μπογιούν

Σύμφωνα πάντα με τη Milliyet, οι έξι Τούρκοι, που εκτελέστηκαν στη Λούτσα, είχαν έρθει στη χώρα μας από την Τουρκία τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα, το… έσκασαν άρον άρον από το κρησφύγετο στη Λούτσα και θα πήγαιναν στην Ιταλία για να συναντήσουν τον αρχηγό της οργάνωσης, Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος διαφεύγει εκεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο, 10 λεπτά πριν φύγουν άρον άρον από το κρησφύγετο της Λούτσας τα μέλη της ομάδας Dalton, εστάλη μήνυμα σε έναν από αυτούς που έγραφε: «Ξέρουν πού βρίσκεστε. Τρέξτε γρήγορα». Το μήνυμα αυτό, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να το έστειλε ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγες ώρες μετά το μακελειό. Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί τον θεωρούν το «καρφί», το άτομο δηλαδή που έστειλε τους έξι στην παγίδα θανάτου που είχε στήσει η αντίπαλη συμμορία για να τους σκοτώσει. Άλλωστε, αυτό δείχνει και η «βροχή» πυροβολισμών μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Όπως αναφέρει η Milliyet, ο 32χρονος που είχε κλείσει εισιτήριο για να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, είναι γνώριμος των Αρχών στην Τουρκία. Μάλιστα, φέρεται να έχει υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις και τώρα ερευνάται αν είναι μέλος της οργάνωσης FETO.

Θα πήγαιναν στην Ιταλία οι έξι νεκροί

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι έξι νεκροί έφυγαν άρον άρον από το κρησφύγετο της Λούτσας. Μάλιστα, ο προορισμός τους ήταν η Ιταλία, όπου βρίσκεται και ο αρχηγός της οργάνωσής τους, Μπαρίς Μπογιούν.

Ο Μπαρίς Μπογιούν είναι ο ηγέτης μιας εκ των μεγαλύτερων (και επικίνδυνων) εγκληματικών οργανώσεων που καταζητείται ως ο κύριος υπεύθυνος για πολλές δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Πληροφορίες για το πόσο χρονών είναι ο Μπαρίς Μπογιούν, από πού είναι και τι κάνει δεν είναι ξεκάθαρες ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες ειδησεογραφικές πηγές από την Τουρκία, υποστηρίζεται ότι ο Μπογιούν ήταν στα 30 του, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ζει μια πολυτελή ζωή με τα έσοδα που κέρδιζε από εγκληματικές πράξεις όπως εμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο όπλων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το όνομα του Μπαρίς Μπογιούν ήρθε στο προσκήνιο επειδή ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονίας του Μαυροβούνιου μαφιόζου Γιόβαν Βούκοτιτς, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένοπλη επίθεση στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

Επιπλέον, ο Μπογιούν κατηγορείται για τη δολοφονία των Kubilay Berk Küçükaslan και Savaş Şentürk στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Οκτωβρίου 2021. Διαπιστώθηκε ότι ήταν ο υποκινητής του περιστατικού στο οποίο επίσης τραυματίστηκαν 4 άτομα. Στο κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε για την διπλή δολοφονία αποκαλύφθηκε ότι ο Μπαρίς Μπογιούν ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης που ιδρύθηκε για τη διάπραξη εγκλημάτων και ότι τα μέλη της οργάνωσης ήταν συνδεδεμένα μαζί του.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τον 32χρονο

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται πως «ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη). Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας».

Την Τετάρτη το μεσημέρι εντοπίστηκε και νέο κρησφύγετο των 6 στο Παλαιό Φάληρο.

Αρτέμιδα: Ο 32χρονος «κελάηδησε»

Ο 32χρονος «φίλος» των θυμάτων φαίνεται πως ήταν μαζί τους στο οίκημα που είχαν νοικιάσει στη Λούτσα ή αυτός που τους παρέλαβε για να τους παρασύρει στον δρόμο του θανάτου.

Σύμφωνα με υλικό από κάμερες που έχει στη κατοχή της η Αστυνομία, τα θύματα ακολούθησαν με την θέλησή τους τον άνδρα από το σπίτι που διέμεναν. Εκείνη τη στιγμή, τους ακολουθούσε το μαύρο τζιπ με τους 4 εκτελεστές.

Μόλις έφθασαν στον αδιέξοδο δρόμο, δέχθηκαν «βροχή» από τα πυρά των δολοφόνων. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Αρτέμιδα: Τα κινητά τηλέφωνα και τα βίντεο από κάμερες θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Από την βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι οι κάλυκες και οι βολίδες που βρέθηκαν στο σημείο του μακελειού, προήλθαν από τέσσερα όπλα, τα δύο είναι πιστόλια.

Η ταυτοποίηση των θυμάτων της ενέδρας έγινε κατόπιν άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Τα θύματα είναι Τούρκοι υπήκοοι, πέντε εκ των οποίων έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε δώσει στα θύματα.

Χρήσιμα στοιχεία θα προκύψουν από τα επτά κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των θυμάτων, για την πορεία των ερευνών όπως και το βιντεοληπτικό υλικό από το οίκημα που διέμεναν.

Αρτέμιδα: Ο 32χρονος Τούρκος δεν συνεργάζεται με τις Αρχές

Ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος», σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη. Το εισιτήριό του εκδόθηκε στην Τουρκία, μια ώρα μετά το μακελειό στη Λούτσα.

Στις αποσκευές του εντοπίστηκαν 4 σφαίρες των 9mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας. Μέχρι στιγμής ο 32χρονος Τούρκος τηρεί αρνητική στάση και δεν είναι συνεργάσιμος με τις ελληνικές Αρχές.

Αρτέμιδα: Οι έξι που δολοφονήθηκαν ήταν μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν

Οι έξι νεκροί στην Αρτέμιδα φέρεται να ανήκουν σε συμμορία Τούρκων εκτελεστών, γνωστής ως Dalton που κατηύθυνε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, Μπαρίς Μπογιούν, που πλέον ζει στην Ιταλία ως δραπέτης. Ο Μπαρίς Μπογιούν φημίζεται για τη συμμορία πληρωμένων δολοφόνων με μοτοσικλέτες που έχει ιδρύσει στην Κωνσταντινούπολη και έχει δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό.

Η εφημερίδα Milliyet αποκάλυψε ποιοι είναι οι νεκροί που γαζώθηκαν στη Λούτσα. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, «η ελληνική αστυνομία, η οποία συγκέντρωσε 25 φυσίγγια από το σημείο, κρατά μυστική την ταυτότητα των νεκρών Τούρκων. Μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς, ένας από τους άνδρες του Μπουγιούν, ο οποίος είχε φυλακιστεί στην Ιταλία για λίγο καιρό».

Νεκροί είναι επίσης, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, μετά τη δολοφονία λογαριασμός στο Tik Tok που αυτοαποκαλείται «Red Kit gang» ανέβασε βίντεο και φωτογραφίας λέγοντας «πήραμε την εκδίκησή μας». Άλλα ανάρτηση του ίδιου λογαριασμού φέρεται να δείχνει τους 6 νεκρούς.

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με τις τουρκικές Αρχές προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι αληθινές οι αναρτήσεις, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τα θύματα.

Στη Γαλλία η ρίζα της εκτέλεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιμαφιόζος φυγάς φέρεται να ζει στο Ρίμινι της Ιταλίας, ενώ είναι ο ιδρυτής γραφείου δολοφόνων στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ihlas Haber Ajansi – IHA και πληροφορίες από τις τουρκικές πηγές ασφαλείας, οι 6 νεαροί που δολοφονήθηκαν με πάνω από 60 σφαίρες λίγο μετά τις 6 μ.μ. της Δευτέρας στη Λούτσα ανήκαν στην ομάδα του Μπαρίς Μπογιούν, o οποίος φέρεται να ευθύνεται για μια σειρά από ένοπλες ενέργειες σε Τουρκία, Γαλλία και έχει βρει καταφύγιο στην Ιταλία.

Η δράση του Μπογιούν και της ομάδας του έχει βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας των τουρκικών διωκτικών αρχών.

Το ένα από τα θύματα της φονικής ενέδρας στη Λούτσα, με στοιχεία Ντορούκ Μπ., είχε πριν από λίγους μήνες καταφέρει να διαφύγει από καταδίωξη με Τούρκους αστυνομικούς. Είχε συλληφθεί, αντίθετα, συνεργός του ενώ επιχειρούσε να διαφύγει στη Γεωργία και ανακρινόμενος είχε ομολογήσει ότι ο Ντορούκ Μπ. είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Όπως, εξάλλου, στην Ελλάδα κατέφυγαν και ορισμένα ακόμη από τα μέλη της συμμορίας του Μπογιούν («Dalton» κατά τον γαλλικό Τύπο) μετά τη διπλή ανθρωποκτονία στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Τα θύματα ήρθαν στην Ελλάδα για να κρυφτούν

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ήρθαν στην χώρα μας για να προφυλαχθούν και βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο καθώς μαίνεται πόλεμος με αντίπαλη μαφία. Οι δράστες τους εντόπισαν και τους «γάζωσαν», κάνοντας επίδειξη ισχύος, πυροβολώντας τους τουλάχιστον 60 φορές.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν είναι 3 διαφορετικά πιστόλια των 9ΜΜ, ή μετασκευασμένο πιστόλι που πυροβολεί κατά ριπάς. Αφού «γάζωσαν» τα θύματα, έδωσαν και τις χαριστικές βολές.

Στο «παλμαρέ» των «Ντάλτον» βρίσκονται οι δολοφονίες ηγετικών στελεχών της φατρίας του «Σκάλιαρι» της μαφίας του Μαυροβουνίου, που ήταν σε αντιπαλότητα με την φατρία «Καβάτσκι», μέλη της οποίας είχαν εντοπιστεί και στη χώρα μας το 2020, σε Βάρη και Κέρκυρα.

Το αυτοκίνητο με τις γερμανικές πινακίδες και τα δύο κρησφύγετα σε Π. Φάληρο και Λούτσα
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν τα έξι θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι κλεμμένο τελικά, και φέρει νόμιμες γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας ενώ ανήκει σε Γερμανό υπήκοο. Η διέλευση του αυτοκινήτου με τους έξι επιβάτες καταγράφηκε χρονικά τον περασμένο Αύγουστο μετά τις δολοφονίες στις Γαλλικές Άλπεις, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Αρτέμιδα: Το σπίτι των θυμάτων

Αρχικά μίσθωσαν ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο μέσω της εφαρμογής Airbnb, ενώ την τελευταία εβδομάδα είχαν εγκατασταθεί σε σπίτι στην περιοχή της Λούτσας (μισθωμένο κι αυτό με τον ίδιο τρόπο), κοντά στο σημείο της δολοφονίας τους. Δέχθηκαν επίθεση στις 6.30 μ.μ. της Δευτέρας, τη στιγμή πιθανότατα που επιχειρούσαν να διαφύγουν, ενδεχομένως ακόμη και μέσω του «Ελ. Βενιζέλος».

Κανείς τους δεν οπλοφορούσε, είχαν μαζί τους ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως επίσης και σακίδια με τα προσωπικά τους αντικείμενα. Δεν τα κατάφεραν πάντως, καθώς οι δολοφόνοι τους αιφνιδίασαν στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως στη Λούτσα, πυροβολώντας εναντίον τους περίπου 60 φορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μηχανή του αυτοκινήτου μέσα στο οποίο δολοφονήθηκαν βρέθηκε αναμμένη από τους πρώτους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Τα τέσσερα από τα θύματα ηλικίας από 25 έως 28 ετών βρέθηκαν δολοφονημένα μέσα στο αυτοκίνητο

Ο ο 26χρονος οδηγός βγήκε από το ΙΧ προσπαθώντας να αποφύγει τα πυρά όπως και ένας από τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Ο 26χρονος οδηγός είναι ο μοναδικός σεσημασμένος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα το 2020.