Μακελειό στην Αρτέμιδα: Ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο Ελ.Βενιζέλος ήταν το «καρφί»

Αρτέμιδα: Στην παγίδα θανάτου, όπου τους έστησαν καρτέρι, πήγαν οικειοθελώς οι 6 Τούρκοι «Ντάλτον», ενώ ο 32χρονος ομοεθνής τους, που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» δύο ώρες μετά το μακελειό στη Λούτσα, φαίνεται ότι ήταν το «καρφί» που τους οδήγησε εκεί, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Αρτέμιδα: Ο 32χρονος «κελάηδησε»

Ο 32χρονος «φίλος» των θυμάτων φαίνεται πως ήταν μαζί τους στο οίκημα που είχαν νοικιάσει στη Λούτσα ή αυτός που τους παρέλαβε για να τους παρασύρει στον δρόμο του θανάτου.

Σύμφωνα με υλικό από κάμερες που έχει στη κατοχή της η Αστυνομία, τα θύματα ακολούθησαν με την θέλησή τους τον άνδρα από το σπίτι που διέμεναν. Εκείνη τη στιγμή, τους ακολουθούσε το μαύρο τζιπ με τους 4 εκτελεστές.

Μόλις έφθασαν στον αδιέξοδο δρόμο, δέχθηκαν «βροχή» από τα πυρά των δολοφόνων. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Αρτέμιδα: Τα κινητά τηλέφωνα και τα βίντεο από κάμερες θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Από την βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι οι κάλυκες και οι βολίδες που βρέθηκαν στο σημείο του μακελειού, προήλθαν από τέσσερα όπλα, τα δύο είναι πιστόλια.

Η ταυτοποίηση των θυμάτων της ενέδρας έγινε κατόπιν άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Τα θύματα είναι Τούρκοι υπήκοοι, πέντε εκ των οποίων έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε δώσει στα θύματα.

Χρήσιμα στοιχεία θα προκύψουν από τα επτά κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των θυμάτων, για την πορεία των ερευνών όπως και το βιντεοληπτικό υλικό από το οίκημα που διέμεναν.

Αρτέμιδα: Ο 32χρονος Τούρκος δεν συνεργάζεται με τις Αρχές

Ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος», σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη. Το εισιτήριό του εκδόθηκε στην Τουρκία, μια ώρα μετά το μακελειό στη Λούτσα.

Στις αποσκευές του εντοπίστηκαν 4 σφαίρες των 9mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας. Μέχρι στιγμής ο 32χρονος Τούρκος τηρεί αρνητική στάση και δεν είναι συνεργάσιμος με τις ελληνικές Αρχές.

Αρτέμιδα: Tα έξι θύματα της ενέδρας θανάτου

Αρτέμιδα: Οι έξι που δολοφονήθηκαν ήταν μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν

Οι έξι νεκροί στην Αρτέμιδα φέρεται να ανήκουν σε συμμορία Τούρκων εκτελεστών, γνωστής ως Dalton που κατηύθυνε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, Μπαρίς Μπογιούν, που πλέον ζει στην Ιταλία ως δραπέτης. Ο Μπαρίς Μπογιούν φημίζεται για τη συμμορία πληρωμένων δολοφόνων με μοτοσικλέτες που έχει ιδρύσει στην Κωνσταντινούπολη και έχει δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό.

Η εφημερίδα Milliyet αποκάλυψε ποιοι είναι οι νεκροί που γαζώθηκαν στη Λούτσα. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, «η ελληνική αστυνομία, η οποία συγκέντρωσε 25 φυσίγγια από το σημείο, κρατά μυστική την ταυτότητα των νεκρών Τούρκων. Μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς, ένας από τους άνδρες του Μπουγιούν, ο οποίος είχε φυλακιστεί στην Ιταλία για λίγο καιρό».

Νεκροί είναι επίσης, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, μετά τη δολοφονία λογαριασμός στο Tik Tok που αυτοαποκαλείται «Red Kit gang» ανέβασε βίντεο και φωτογραφίας λέγοντας «πήραμε την εκδίκησή μας». Άλλα ανάρτηση του ίδιου λογαριασμού φέρεται να δείχνει τους 6 νεκρούς.

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με τις τουρκικές Αρχές προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι αληθινές οι αναρτήσεις, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τα θύματα.

Στη Γαλλία η ρίζα της εκτέλεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιμαφιόζος φυγάς φέρεται να ζει στο Ρίμινι της Ιταλίας, ενώ είναι ο ιδρυτής γραφείου δολοφόνων στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ihlas Haber Ajansi – IHA και πληροφορίες από τις τουρκικές πηγές ασφαλείας, οι 6 νεαροί που δολοφονήθηκαν με πάνω από 60 σφαίρες λίγο μετά τις 6 μ.μ. της Δευτέρας στη Λούτσα ανήκαν στην ομάδα του Μπαρίς Μπογιούν, o οποίος φέρεται να ευθύνεται για μια σειρά από ένοπλες ενέργειες σε Τουρκία, Γαλλία και έχει βρει καταφύγιο στην Ιταλία.

Η δράση του Μπογιούν και της ομάδας του έχει βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας των τουρκικών διωκτικών αρχών.

Το ένα από τα θύματα της φονικής ενέδρας στη Λούτσα, με στοιχεία Ντορούκ Μπ., είχε πριν από λίγους μήνες καταφέρει να διαφύγει από καταδίωξη με Τούρκους αστυνομικούς. Είχε συλληφθεί, αντίθετα, συνεργός του ενώ επιχειρούσε να διαφύγει στη Γεωργία και ανακρινόμενος είχε ομολογήσει ότι ο Ντορούκ Μπ. είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Όπως, εξάλλου, στην Ελλάδα κατέφυγαν και ορισμένα ακόμη από τα μέλη της συμμορίας του Μπογιούν («Dalton» κατά τον γαλλικό Τύπο) μετά τη διπλή ανθρωποκτονία στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Τα θύματα ήρθαν στην Ελλάδα για να κρυφτούν

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ήρθαν στην χώρα μας για να προφυλαχθούν και βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο καθώς μαίνεται πόλεμος με αντίπαλη μαφία. Οι δράστες τους εντόπισαν και τους «γάζωσαν», κάνοντας επίδειξη ισχύος, πυροβολώντας τους τουλάχιστον 60 φορές.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν είναι 3 διαφορετικά πιστόλια των 9ΜΜ, ή μετασκευασμένο πιστόλι που πυροβολεί κατά ριπάς. Αφού «γάζωσαν» τα θύματα, έδωσαν και τις χαριστικές βολές.

Στο «παλμαρέ» των «Ντάλτον» βρίσκονται οι δολοφονίες ηγετικών στελεχών της φατρίας του «Σκάλιαρι» της μαφίας του Μαυροβουνίου, που ήταν σε αντιπαλότητα με την φατρία «Καβάτσκι», μέλη της οποίας είχαν εντοπιστεί και στη χώρα μας το 2020, σε Βάρη και Κέρκυρα.

Το αυτοκίνητο με τις γερμανικές πινακίδες και τα δύο κρησφύγετα σε Π. Φάληρο και Λούτσα
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν τα έξι θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι κλεμμένο τελικά, και φέρει νόμιμες γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας ενώ ανήκει σε Γερμανό υπήκοο. Η διέλευση του αυτοκινήτου με τους έξι επιβάτες καταγράφηκε χρονικά τον περασμένο Αύγουστο μετά τις δολοφονίες στις Γαλλικές Άλπεις, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Αρτέμιδα: Το σπίτι των θυμάτων

Αρχικά μίσθωσαν ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο μέσω της εφαρμογής Airbnb, ενώ την τελευταία εβδομάδα είχαν εγκατασταθεί σε σπίτι στην περιοχή της Λούτσας (μισθωμένο κι αυτό με τον ίδιο τρόπο), κοντά στο σημείο της δολοφονίας τους. Δέχθηκαν επίθεση στις 6.30 μ.μ. της Δευτέρας, τη στιγμή πιθανότατα που επιχειρούσαν να διαφύγουν, ενδεχομένως ακόμη και μέσω του «Ελ. Βενιζέλος».

Κανείς τους δεν οπλοφορούσε, είχαν μαζί τους ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως επίσης και σακίδια με τα προσωπικά τους αντικείμενα. Δεν τα κατάφεραν πάντως, καθώς οι δολοφόνοι τους αιφνιδίασαν στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως στη Λούτσα, πυροβολώντας εναντίον τους περίπου 60 φορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μηχανή του αυτοκινήτου μέσα στο οποίο δολοφονήθηκαν βρέθηκε αναμμένη από τους πρώτους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Τα τέσσερα από τα θύματα ηλικίας από 25 έως 28 ετών βρέθηκαν δολοφονημένα μέσα στο αυτοκίνητο

Ο ο 26χρονος οδηγός βγήκε από το ΙΧ προσπαθώντας να αποφύγει τα πυρά όπως και ένας από τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Ο 26χρονος οδηγός είναι ο μοναδικός σεσημασμένος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα το 2020.