Θεσσαλονίκη: Ξέχασαν 9χρονο ΑμεΑ μέσα σε σχολικό λεωφορείο για τέσσερις ώρες

Θεσσαλονίκη: Την υπόθεση κατήγγειλε συγγενικό πρόσωπο του ανήλικου και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου ο οδηγός του λεωφορείου και μία συνοδός

Αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ένα παιδί 9 ετών με κινητικά προβλήματα έμεινε μόνο του για τέσσερις ολόκληρες ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Την υπόθεση κατήγγειλε συγγενικό πρόσωπο του ανήλικου και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου ο οδηγός του λεωφορείου και μία συνοδός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Έτσι, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, από το σπίτι του, στο οποίο βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν μαζί το πρόγραμμα.

Όταν έφτασαν στο ΚΔΑΠ όλα τα παιδιά, εκτός από τον 9χρονο αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, χωρίς κανένας να αντιληφθεί την απουσία του. Ο οδηγός της επόμενης βάρδιας ήταν εκείνος που, μετά από τέσσερις ολόκληρες ώρες βρήκε το αγοράκι μέσα στο λεωφορείο ολομόναχο.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπάμεφθηκαν σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.