Μακελειό στην Αρτέμιδα: Η σχέση των θυμάτων με τον Τούρκο αρχιμαφιόζο Μπογιούν – Στη Γαλλία η ρίζα της εκτέλεσης

Αρτέμιδα: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που εκτέλεσαν τους 6 Τούρκους μαφιόζους έχουν εξαπολύσει οι Αρχές.

Αρτέμιδα: Τα 6 θύματα είναι μέλη τη αποκαλούμενης μαφίας των «Ντάλτον»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιμαφιόζος φυγάς φέρεται να ζει στο Ρίμινι της Ιταλίας, ενώ είναι ο ιδρυτής γραφείου δολοφόνων στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ihlas Haber Ajansi – IHA και πληροφορίες από τις τουρκικές πηγές ασφαλείας, οι 6 νεαροί που δολοφονήθηκαν με πάνω από 60 σφαίρες λίγο μετά τις 6 μ.μ. της Δευτέρας στη Λούτσα ανήκαν στην ομάδα του Μπαρίς Μπογιούν, o οποίος φέρεται να ευθύνεται για μια σειρά από ένοπλες ενέργειες σε Τουρκία, Γαλλία και έχει βρει καταφύγιο στην Ιταλία.

Η δράση του Μπογιούν και της ομάδας του έχει βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας των τουρκικών διωκτικών αρχών.

Το ένα από τα θύματα της φονικής ενέδρας στη Λούτσα, με στοιχεία Ντορούκ Μπ., είχε πριν από λίγους μήνες καταφέρει να διαφύγει από καταδίωξη με Τούρκους αστυνομικούς. Είχε συλληφθεί, αντίθετα, συνεργός του ενώ επιχειρούσε να διαφύγει στη Γεωργία και ανακρινόμενος είχε ομολογήσει ότι ο Ντορούκ Μπ. είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Όπως, εξάλλου, στην Ελλάδα κατέφυγαν και ορισμένα ακόμη από τα μέλη της συμμορίας του Μπογιούν («Dalton» κατά τον γαλλικό Τύπο) μετά τη διπλή ανθρωποκτονία στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Αρτέμιδα: Τα θύματα ήρθαν στην Ελλάδα για να κρυφτούν

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ήρθαν στην χώρα μας για να προφυλαχθούν και βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο καθώς μαίνεται πόλεμος με αντίπαλη μαφία. Οι δράστες τους εντόπισαν και τους «γάζωσαν», κάνοντας επίδειξη ισχύος, πυροβολώντας τους τουλάχιστον 60 φορές.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν είναι 3 διαφορετικά πιστόλια των 9ΜΜ, ή μετασκευασμένο πιστόλι που πυροβολεί κατά ριπάς. Αφού «γάζωσαν» τα θύματα, έδωσαν και τις χαριστικές βολές.

Στο «παλμαρέ» των «Ντάλτον» βρίσκονται οι δολοφονίες ηγετικών στελεχών της φατρίας του «Σκάλιαρι» της μαφίας του Μαυροβουνίου, που ήταν σε αντιπαλότητα με την φατρία «Καβάτσκι», μέλη της οποίας είχαν εντοπιστεί και στη χώρα μας το 2020, σε Βάρη και Κέρκυρα.

Το αυτοκίνητο με τις γερμανικές πινακίδες και τα δύο κρησφύγετα σε Π. Φάληρο και Λούτσα
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν τα έξι θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι κλεμμένο τελικά, και φέρει νόμιμες γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας ενώ ανήκει σε Γερμανό υπήκοο. Η διέλευση του αυτοκινήτου με τους έξι επιβάτες καταγράφηκε χρονικά τον περασμένο Αύγουστο μετά τις δολοφονίες στις Γαλλικές Άλπεις, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Αρτέμιδα: Το σπίτι των θυμάτων

Αρχικά μίσθωσαν ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο μέσω της εφαρμογής Airbnb, ενώ την τελευταία εβδομάδα είχαν εγκατασταθεί σε σπίτι στην περιοχή της Λούτσας (μισθωμένο κι αυτό με τον ίδιο τρόπο), κοντά στο σημείο της δολοφονίας τους. Δέχθηκαν επίθεση στις 6.30 μ.μ. της Δευτέρας, τη στιγμή πιθανότατα που επιχειρούσαν να διαφύγουν, ενδεχομένως ακόμη και μέσω του «Ελ. Βενιζέλος».

Κανείς τους δεν οπλοφορούσε, είχαν μαζί τους ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως επίσης και σακίδια με τα προσωπικά τους αντικείμενα. Δεν τα κατάφεραν πάντως, καθώς οι δολοφόνοι τους αιφνιδίασαν στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως στη Λούτσα, πυροβολώντας εναντίον τους περίπου 60 φορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μηχανή του αυτοκινήτου μέσα στο οποίο δολοφονήθηκαν βρέθηκε αναμμένη από τους πρώτους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Τα τέσσερα από τα θύματα ηλικίας από 25 έως 28 ετών βρέθηκαν δολοφονημένα μέσα στο αυτοκίνητο

Ο ο 26χρονος οδηγός βγήκε από το ΙΧ προσπαθώντας να αποφύγει τα πυρά όπως και ένας από τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Ο 26χρονος οδηγός είναι ο μοναδικός σεσημασμένος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα το 2020.

Συνελήφθη Τούρκος στο «Ελ. Βενιζέλος»

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έναν 32χρονο Τούρκο, με δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας και 4 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm. Διεξάγονται έρευνες για το αν ο συλληφθείς έχει σχέση με το μακελειό στη Λούτσα. Ο Τούρκος θα ταξίδευε για Μυτιλήνη όπου και κατοικεί ενώ τηρεί αρνητική στάση σχετικά με το αν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού στη Λούτσα, έδωσαν περιγραφές των δραστών και των οχημάτων που βρέθηκαν στο σημείο. Έξι κινητά τηλέφωνα, στα οποία φαίνονταν τουρκικά μηνύματα, αλλά ήταν κλειδωμένα βρέθηκαν στη κατοχή των θυμάτων και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.