Πλημμύρες: Πάνω από 10.653 επεμβάσεις της πυροσβεστικής και πάνω από 4.500 διασώσεις

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, χιλιάδες είναι τα σημεία στα οποία χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 4.500 διασώσεις πολιτών, με περισσότερες από 700 να γίνονται από τα εναέρια μέσα μετά τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel αφάνισαν ολόκληρα χωριά και μετέτρεψαν σε μία μακάβρια λίμνη τον θεσσαλικό κάμπο. Άνθρωποι, ζώα και περιουσίες χάθηκαν κάτω από τόνους λάσπης με την πυροσβεστική να δίνει τιτάνιο αγώνα έτσι ώστε να απεγκλωβίσει πολίτες και να διασώσει όσους περισσότερους μπορεί από τα επικίνδυνα σημεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 10.653 επεμβάσεις σε συμβάντα, στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Πραγματοποιήθηκαν 4.527 διασώσεις πολιτών από τα σημεία, ενώ οι 776 από αυτές έγιναν με εναέρια μέσα.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε πως υπάρχουν δυσκολίες προσέγγισης σε Βλοχό, Φαρκαδώνα, Μεταμόρφωση, Πηνειάδα, Ομορφόχωρι και Πλατύκαμπος ενώ τόνισε ότι «συνεχίζονται οι έρευνες πόρτα-πόρτα σε άλλα χωριά».

Κάτοικοι μετά από αίτημά τους μεταφέρονται, ενώ σε όσους δεν επιθυμούν μεταφορά παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικό υλικό, εξήγησε ο κ. Αρτοποιός τονίζοντας πως στις επιχειρήσεις συνδράμουν και εκατοντάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε κλείνοντας.