Κακοκαιρία Daniel – Aρτοποιός: Έχουν γίνει 4.500 διασώσεις στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία

Οι τελευταίες εξελίξεις από τις πλημμυρισμένες περιοχές στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής

Επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, πραγματοποίησηε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως ανακοίνωσε, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 4.500 διασώσεις πολιτών με συνδρομή της Πυροσβεστική, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και εθελοντών.

Σε όσους έχουν απομακρυνθεί από τις περιουσίες τους προσφέρονται είδη πρώτης ανάγκης ενώ όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, ενώ υπάρχουν κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές που δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης στα χρονικά της χώρας, πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός.

Στην επίσημη ενημέρωση, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στην Καρδίτσα δεν υπάρχει πια κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Όσοι παραμένουν στις περιοχές της πόλης είναι οικειοθελώς παραμένοντες. Τους παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης», ενώ συμπλήρωσε πως «οι επιχειρήσεις διάσωσης από το μεσημέρι της Κυριακής, επικεντρώνονται στη Λάρισα. Εκεί διεξάγονται πιο πολύ επιχειρήσεις εντός της πόλης, στις περιοχές Γιάννουλη, Άγιος Θωμάς και Ιπποκράτης.

Η στάθμη του νερού στον Πηνειό δεν έχει αλλάξει, είναι στα ίδια επίπεδα τις τελευταίες 48 ώρες με αποτέλεσμα οι πολίτες που μένουν στις γύρω περιοχές να πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση αναμένοντας την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία».

Όσο για τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε: Είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ, σε άμεση συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, το Λιμενικό, το ΓΕΕΘΑ, την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Μιλάμε για περίπου 4.500 διασώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί 6.000 μερίδες φαγητού, νερού σε περιοχές, όπως η Φαρκαδόνα, Κεραμίδι και οι άνθρωποι διαμένουν εκεί, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται εναέριες διασώσεις και διασώσεις με πλωτά μέσα στις συνοικίες της Λάρισας».